Начало » Екскурзии в чужбина » Румъния » Път над облаците – Трансфъгърашко шосе - язовир Видрару - Бущени
Вашата оценка
5 от 2 гласа

Куртя де Арджеш, язовир Видрару и скалните феномени Сфинкса и Бабеле

Куртя де Арджеш, язовир Видрару и скалните феномени Сфинкса и Бабеле
 
  Път над облаците – Трансфъгърашко шосе - язовир Видрару - Бущени
Маршрут: Велико Търново - Куртя ди Арджеш - язовир Видрару - Бущени - Синая - Велико Търново

ЦЕНА ОТ
260 лв.
3 дни / 2 нощувки
Автобус

Дати:   21.07.2023, 25.08.2023

 
Принтирай

 
3дни/ 2 нощувки/ 2 закуски

за дата 21.07.2023 - ПОТВЪРДЕНА - Последни места!

1-ви ден: Велико Търново - Куртя де Арджеш - язовир Видрару
Отпътуване в 06:00 от Велико Търново в посока КПП – Дунав мост и град Куртя ди Арджеш – малък град, разположен в историческата област Влахия. Куртя де Арджеш е една от старите столици на Влашко и има над 20 църкви и манастири. Сред паметниците, построени през вековете и украсявали воеводството Арджеш, църквата в манастирския комплекс, е най-ценният шедьовър на църковното изкуство и архитектура .Тази несравнимо красива сграда, е главен архиерейски храм на владетелите на Влахия от 16 век. Независимо, че е християнска, в нея са вмъкнати много ориенталски и арабски мотиви, които я правят уникална .Катедралата е облицована с бледосив варовик, а легендарният майстор е успял да сътвори каменна дантела по фасадата и. Сградата е построена във византийски стил.Тук се съхраняват мощите на Филотея Търновска, живяла в началото на 13 век на територията на България.В нея са погребани и кралете на Румъния - Карол І, Фердинанд, Карол ІІ и Михай. Отпътуване и кратка фотопауза на язовир Видрару с прекрасна гледка към южните склонове на Карпатите. Построен през 1965 г, със стена дълга 305 м и висока 166,6 м ,съоръжението се вписва хармонично в природната среда.Настаняване в хотел. Нощувка /1/.

2-ри ден: Трансфъгърашанското шосе - Бущени
Закуска.Отпътуване за Бущени.
Преминаване през Трансфагъръшкото шосе, най атрактивният път в Източна Европа , пресичащ от юг на север Карпатите и съединяващ историческите области Влахия и Трансилвания, през планинската област Фъгърашки планини. Построен през 70 години на ХХ век , днес пътят е смятан за един от най-красивите в света.Той се вие като змия , покрай реки и водопади, а красивият водопад Капра / 40 м/ допълва усещането за невероятната красота на природата. На самия връх на планината е построен тунел , най-дългият в Румъния . Продължаваме по Трансфъгърашкото шосе към езерото Балеа /Бъля - ледниково езеро, намиращо се на височина 2034 м .Кратка разходка около него ,където се откриват невероятни гледки към красивите върхове на Карпатите . През зимата ентусиасти строят на това място хотел и църква от лед с ледените блокове от езерото.
Отпътуване в посока Бущени и Синая. Настаняване в хотел. Нощувка /2/.

3-ти ден:Планината Бучеджи - и скалните феномени Сфинкса и Бабеле - Велико Търново
Закуска. Изкачване с лифт /гондола - 180 леи/ до билото на планината Бучеджи. Разходка по платото Бучеджи, където валежите и вятарът са оформили скалните феномени -Сфинкса и Бабеле , които са сред Седемте природни чудеса на Румъния и визитна картичка на румънските Карпати. Днес са едни от най посещаваните обекти в Румъния .Сфинксът е естествено скално образувание, наподобяващо древно египетския сфинкс и се намира на 2216 м надморска височина. Връщане обратно с лифта и отпътуване към Букурещ . Свободно време за разходка в Букурещ. Отпътуване за Велико Търново и пристигане късно вечерта.

Стандартни цени
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен
21.07.2023 г. BB 260 лв. 380 лв. 260 лв.
25.08.2023 г. BB 260 лв. 380 лв. 260 лв.

Цената е валидна при група от 30 туриста и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус категория 3*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на язовир Видрару
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Синая / Бущени
 • митнически и магистрални такси
 • медицинска застраховка с асистънс на база 5000 евро за лица до 69г. / от 70 до 85 г. с асистанс 4000 евро/ в ЗАД Лев Инс
 • туристическа програма
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
 • разходи от личен характер
 • входни такси на посещаваните обекти : лифт на езерото Балея - 40 леи; лифт Бущени до скален феномен Свинкс - 180 леи
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗАД "Лев Инс"

Начин на плащане:
 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане до 7 дни преди отпътуване

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:
 • 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи и условия на пътуване:
 • за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:
 • Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Информация за превозвача:
 • транспортна фирма "Пътнически Превози АД ", лиценз 1108

Снимки на автобусите:
patnicheski prevozi transport