Начало » Септемврийски празници 2020 » Септемврийски в Малта » Септемврийски празници в Малта
Вашата оценка

Септемврийски в Малта

Септемврийски в Малта
 
  Септемврийски празници в Малта
Маршрут: София - Малта - София

ЦЕНА ОТ
269
5 дни / 4 нощувки
Самолет

Дати:  

 
Принтирай

 
5 дни/ 4 нощувки

1-ви ден: София - Малта
Полет София – Малта с Wizz Air. Кацане в Ла Валета. Посрещане от българскоговорящ представител на компанията – партньор на Туроператора в Малта. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

2-3-ри ден: Малта
Закуска. Свободни дни за почивка и допълнителни екскурзии. Нощувка.

4-ти ден: Малта - София
Закуска. Освобождаване на хотела към обяд и трансфер до летището за полет до София.Ранни записвания до 31.07

Цената включва:
 • самолетен билет с авиокомпания Wizz Air София-Валета-София
 • малък ръчен багаж с размери 40/30/20 см
 • трансфер летище – хотел – летище - между 30 и 40 минути при нормални пътни условия
 • 3 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване
 • медицинска застраховка Assistence с покритие 2000 евро със ЗК България Иншурънс или Армеец

Цената не включва:
 • от 01.04.16 г. в Малта се въвежда задължителна туристическа такса от 0,50 евро на човек, на ден/ но не повече от 5 евро на престой/. Туристическата такса се заплаща в хотела при пристигане
 • допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат при закупуване на туристическия пакет
 • лични разходи
 • чекиран багаж до 20 кг - 95 лева на посока (подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач)
 • чекиран багаж до 32 кг - 117 лева на посока (подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач)
 • за туристи от 70 до 75 год. възраст доплащане за медицинската застраховка – 4 евро

Условия за записване:
 • Капаро в размер на 50% от пълната стойност на пътуването (включително летищни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe. Самолетните билети подлежат на анулация съгласно правилата на авиокомпанията.
 • Пълно плащане е дължимо не-по късно от 21 работни дни преди датата на заминаване.
 • Разписанието може да претърпи промени за конкретни дати - срок за препотвърждение 24ч. преди полета
 • Минимален брой туристи - няма
 • Цената за деца е валидна, когато са настанени в едно помещение с двама възрастни
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС.
 • При пътуване от България в Малта не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
 • Паспортен и визов режим: Безвизов режим. Необходим е валидна лична карта или паспорт мин. 3 месеца от датата на пътуване.

Забележки:
 • Туроператорът предлага допълнителна застраховка Отказ от пътуване. Информация относно условията на застраховката можете да получите в офисите ни.
 • Туроператорът има сключена Застраховка Отговорност ТО с Алиянц.
 • Препоръчваме лицата с намалена подвижност да заявят индивидуално обслужване.
 • Данни за връзка с местен представител:
В случай на затруднение на мястото на предоставяне на услугите, можете да се обърнете за съдействие към местния представител на туроператора или местна служба/звено за контакт, които се предоставят с пакет-документи за пътуването.

Примерно полетно разписание:
събота СОФИЯ 14:00 МАЛТА 15:00
вторник МАЛТА 15:45 СОФИЯ 18:35

 • Разписанието подлежи на препотвърждение до 24 часа преди полета.

Допълнителни екскурзии:
Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

Правила и условия при провеждане на екскурзиите:
 • Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
 • Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
 • Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.

Най - забележителните места в Малта- (8 часа с обяд) - 65.00 евро / Деца до 12 г. – 40.00 евро
Валета - столицата на Малта. Градът е строен веднага след победата на ордена на рицарите Йоанити над армията на Сюлейман Великолепни. Архитект е Франческо Лапарели - главен военен архитект на римския папа. Валета е първия европейски град, в който всичко е проектирано преди да бъде построено. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати, откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka. От там се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще разгледате основните забележителности на този пълен с история град.
Мдина - това е древната столица на Малта. Екскурзията продължава с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IXвек. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.
Моста - ще посетите най-голямата църква на острова – един архитектурен шедьовър и ще се запознаете с богатата история на тази сграда

Та Алли - Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ - Та Алли. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.
Сан Антон - Ще посетите най-голямата ботаническа градина на острова, Същата е създадена в началото на XVIIвек. Тогава е бил построен и намиращия се до нея едноименния дворец – бил резиденция на някои от великите магистри, на британския Генерал - губернатор а в днешни дни - лятна резиденция на малтийския президент.
 • Екскурзията се провежда на български при мин 15 човека. При по-малко хора се провежда на руски или английски език.
 • Входните такси за обектите се заплашат на място.

Остров Гозо (8 часа с обяд) - 59.00 евро / Деца до 12 г. –40.00 евро
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. В началото на екскурзията ще посетите мегалитния храм Ggantja, една от първите обществени сгради построена от човека преди около 5 800 години. След това екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг - Ramla Bay.
Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се пред старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо - Рабат.
Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата Рабат до базиликата Св. Георги.
Екскурзията завършва с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение - базиликата Та Pinu.
През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Екскурзията се провежда на български при мин 15 човека. При по-малко хора се провежда на руски или английски език.
 • Входните такси за обектите се заплашат на място.

Сицилия - еднодневна екскурзия до Сицилия (гр. Поцало - вулкана Етна - гр.Модика) - Възрастни - на и над 14 г. 140.00 евро ; Деца 04 - 13 вкл. години 108.00 евро; Деца до 3 вкл. години 11.00 евро; Семейства от 2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.: -първото и второто дете плащат 32.00 евро
Тръгване от Малта в 6:30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик.
Екскурзовод може да изберете измежду говорящи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент - Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Модика - свободно време за разглеждане на града. Връщане от Модика в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода. Отпътуване за Малта в 19.30 часа.
Екскурзията се провежда на български при мин 30 човека. При по-малко хора се провежда на руски или английски език.

Diving - 25 евро на гмуркане; пакет - 200 евро - включва 10 гмуркания, гид (има англо, немско, италянско и рускоговорящи), тежести и бутилк, трансфери до и от хотела;
 • Доплащане за гмуркане от лодка - 15 евро на ден независимо от броя на гмурканията; Доплащане за гмуркане на Гозо - 15 евро на човек на ден. На Малта пясъчните плажове са изключително малко, така че и от брега има какво да се види и е много красиво, затова препоръчваме поне половината от гмурканията да са от брега.
Гозо е към “задължителните” места - има природен феномен “вътрешно море”. През зимата препоръчваме гмуркане със сух костюм.


 
Изберете хотел:
Изберете хотел:
-Местоположение: Хотел Primera се намира на 200 метра от плажната ивица...

от 269
-Местоположение: Семейният хотел Relax Inn се намира в сърцето на Буджи...

от 276
-Местоположение: Хотел Gillieru Harbour се намира на брега на морето, в...

от 294
-Местоположение: Настанете се в центъра на Сейнт Джулианс – Отлично мес...

от 347
-Местоположение: Golden Tulip Vivaldi Hotel е разположен в центъра на г...

от 384
Предлага панорамна гледка към залива на Сейнт Джордж на Малта, хотел Mar...

от 476