Начало » Септемврийски празници 2020 » Септемврийски в Малта
Вашата оценка
5 от 1 глас

Септемврийски празници в Малта

Септемврийски празници в Малта
5 дни / 4 нощувки
05.09.2020 г., 19.09.2020 г.
от 269
Заобиколени от сините води на Средиземно море южно от Сицилия, Малтийските острови (Малта, Гозо и Комино) имат очарователно наследство. Тъй като е близо до Тунис, има ясно северноафриканско влияние. Малтийският език произлиза от арабски, смесен с италиански. Страната също се гордее с легендарните рицари на Малта, които се сражават с турците и започват кръстоносните походи.

Под палещото слънчево греене релефният пейзаж на Малта е осеян с живописни градове на върха, спокойни морски пристанища, цветни стари рибарски села и природни забележителности. Столицата на Валета е идеална база за опознаване на остров Малта. Туристите ще оценят множеството хотели, ресторанти, исторически места и културни събития на Валета.

В пристанището Слима има по-малко култура, но повече възможности за забавление и обслужва учениците на почивки в училище. Остров Гозо е най-добрият избор за релаксираща плажна ваканция.

Времето на Малта е перфектно през пролетта и есента. През горещите летни месеци селата оживяват с религиозни празници и концерти на открито. Планирайте посещението си на тези пленителни острови с нашия списък с най-добрите туристически атракции в Малта