Вашата оценка

Екскурзии до Оман със самолет

Екскурзии до Оман със самолет
8 дни / 7 нощувки
03.12.2019 г., 28.03.2020 г.
от 989
Оман, страна, която заема югоизточния бряг на Арабския полуостров при сливането на Персийския залив и Арабско море. Малко по-малка по площ от тази на Полша, Оман е ограничена на югозапад от Йемен, на юг и изток от Арабско море, на север от Оманския залив, на северозапад от Обединените арабски емирства, и с на запад от Саудитска Арабия.
Оман има дълга история като държава и през цялата си история е допринесъл значително за цивилизацията. В миналото Оман е била влиятелна нация, чиито външни отношения се простират до Китай, САЩ, Великобритания и Франция. Оманските посланици представят своите пълномощия в столиците на тези страни за около 200 години.

Основна информация
Име - Султанат Оман
Столица - Мускат
Други основни градове - (Salalah, Nizwa, Sohar, Al Rustaq, Sur, Al Buraimi, Musandam)
Площта на Оман - около 309 500 км2
Официален език Арабски & широко използване на английски език
Религия - ислям
Правителство - наследствен султанат
Владетелят - Негово величество султан Кабус бин Саид

Забележителности

Низва
низва в оманИсторическият град Низва се намира на равнина, заобиколена от гъст палмов оазис и някои от най-високите планини на Оман. Отбелязан с голям нов двоен портал, градът представлява естествена точка за достъп до историческите забележителности Бахла и Джабрин, както и за екскурзии до планинските пътища до Джебел Ахдар и Джебел Шамс.
Само преди половин век британският изследовател Уилфред Тизигер бил принуден да се отърве от Низа: неговите бедуински спътници били убедени, че няма да оцелее от свирепия консерватизъм на града и отказа да го пусне да влезе. Той би бил изумен да открие, че Низва вече е втората по големина туристическа дестинация в Оман. Седалището на фракционните имами до 50-те години на миналия век, Низва, или „Перлата на исляма“, както понякога се нарича, все още е консервативен град и оценява малко дескриминация от своите посетители. През 2013 г. тя е обявена за столица на ислямската култура.

Ал Хамра
ал хамра в оманТова вековно село в подножието на планината Хаджар е едно от най-старите в Оман и е интересно с чудесно добре запазения си ред от дву- и триетажни къщички, изработени в йеменски стил. В горните части на селото има много изоставени къщи, които водят до атмосферна разходка.
За да стигнете до старата част на града, следвайте главния път, минаващ покрай завоя за Misfat. Пътят се издига нагоре по хълма над старите сгради, докато стигне до пълно с дървета кръстовище. Парк в близост до голямата квадратна сграда с кал и опознаването на града и плантацията пеша.Уахиба
пустинята уахиба в оманСамо по себе си или като дестинация между Мускат и Сур, тези красиви дюни, все още наричани местни Wahiba Sands, могат да държат посетителите заети в продължение на дни. Начало на бедуините, пясъците предлагат на посетителите поглед към традиционния начин на живот, който бързо изчезва, тъй като съвременните удобства ограничават нуждата от номадско съществуване.
Пясъците са добро място за взаимодействие с омански жени, чийто бедуинов начин на живот им дава по-видима социална роля. Въпреки сложните си костюми с върхови маски и абая (марля), те са завършени шофьори, често идващи на помощ на туристи, заседнали в пясъка. Те също са умели занаятчии и продават в някои от лагерите цветни вълнени ключодържатели и торби за камили.
Възможно е да посетите пясъците като еднодневна екскурзия, но величието на нощното небе и удоволствието от зората в дюните прави престоя в един от лагерите на пустинята по-добър залог.