Начало » Екзотични дестинации » Китай » НОВО! Китай и Хонг Конг Пролет 2020 - Пътешествие през вековете
Вашата оценка
5 от 1 глас

Китай и Хонг Конг Есен 2019 - Пътешествие през вековете

Китай и Хонг Конг Есен 2019 - Пътешествие през вековете
 
  НОВО! Китай и Хонг Конг Пролет 2020 - Пътешествие през вековете
Маршрут: София - Пекин – Сиян – Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао - София

ЦЕНА ОТ
2198
13 дни / 10 нощувки
Самолет

Дати:   30.03.2020

 
Принтирай

 
13 дни/10 нощувки /10 закуски/10 вечери


1 ви ден: 20.03.2020 / СОФИЯ/
Полет от София с АК“Qatar Airways” в 22:35 ч. Кацане в Доха в 04.15 ч.

2 ри ден: 21.03.2020 / ПЕКИН / Вечеря
Полет от Доха в 11.00 ч. и кацане в Пекин в 23.50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Нощувка /1/.

3 ти ден: 22.03.2020 / ПЕКИН / Закуска и вечеря
екскурзия китайЗакуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка /2/.

4 ти ден: 23.03.2020 / ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева). Вечеря и нощувка. /3/.

5 ти ден: 24.03.2020 / ПЕКИН – Л0ЯН / Закуска и вечеря
екскурзия китайЗакуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч ( часовете подлежат на препотвърждение ). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка /4/.


6 ти ден: 25.03.2020 / ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка./5/.

7 ми ден: 26.03.2020 / СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка. /6/.

8 ми ден: 27.03.2020 / СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.
След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен. Нощувка /7/.

9 ти ден: 28.03.2020 / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
екскурзия китайЗакуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева). Нощувка /8/.

10 ти де: 29.03.2020 / ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска. Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка. /9/.

11 ти ден: 30.03.2020 / ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
екскурзия китайОтпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка/10/.

12 ти ден: 31.03.2020 / ХОНГ КОНГ – ИСТАНБУЛ Закуска
Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря. Около 21:00ч трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” в 01:20ч. на 01.04.2020 г.

13 ти ден: 01.04.2020/ ДОХА – СОФИЯ
Пристигане в Доха в 05:45 ч. Полет за София в 06:50ч и кацане на летището в София в 12:00 ч.


Дата Възрастен във двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
30.03.2020 г. 2198 € 2489 € 2080 €

Цената включва:
 • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси и включен 40 кг багаж, разделен в две парчета по 20 кг или едно с общо тегло до 30 кг
 • самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20 кг багаж
 • 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин (Beijing Jinfeng или подобен ), 1 н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен), 2 н. в Сиян (Sky Tel Xian или подобен 4*), 2 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai 4* или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг (Hong Kong regal Riverside Hotel или подобен)
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • Целодневен тур на Макао
 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 туриста

Цената не включва:
 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 45 евро/88 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв. в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни. .

Полетно разписание:
Дата на полета Заминава Пристига
20 Март QR226 София 22:35 Доха 04:15 ( на 21-ви Март )
21 Март QR 896 Доха 11:00 Пекин 23:50
01 Април QR815 Хонг Конг 01:20 Доха 05:45ч
01 Април QR227 Доха 06:50 София 12:00

Условия за записване:
 • При резервация се внася депозит в размер на 2000 лв;
 • доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Допълнителна информация:
 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,70 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Забележка:
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на
 • Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”

Допълнителни екскурзии:
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лева на човек (при минумум 10 записани туриста)

Необходими документи:
 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек