Ќачало » ≈кскурзии по държави » ≈кскурзии »зраел » »зраел и …ордани€ - докосване до древността - ≈сен 2017
¬ашата оценка
5 от 1 глас

»зраел и …ордани€ - докосване до древността - ≈сен 2017

»зраел и …ордани€ - докосване до древността - ≈сен 2017
 
  »зраел и …ордани€ - докосване до древността - ≈сен 2017
ћаршрут: —офи€ - “ел јвив - Ќазарет - “ибери€ - “абха -  апернаум - –ека …ордан - јман - ћъртво море - ƒжераш - јман - ћадаба - Ќебо -  ерак - ѕетра - јкаба - ≈йлат - ћасада - …ерусалим - ¬итлеем - —офи€

÷≈Ќј ќ“
1680 лв.
6 дни / 5 нощувки
“ранспорт: —амолет

 
ѕринтирай

 
Ќяћј ћ≈—“ј


ѕолетно разписание с авиокомпани€ ≈л јл:
LY 552 —офи€ 10:55 “ел јвив 13:30
LY 551 “ел јвив 18:30 —офи€ 21:30

1 ƒ≈Ќ: —офи€ - “ел јвив - ’айфа - Ќазарет - “ибери€
—борен час на летище —офи€, “ерминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за “ел јвив в 10:55 часа. ѕристигане на летище ДЅен √урионУ в 13:30 ч. ѕосрещане в залата за пристигащи от представител на местни€ туроператор. ќтпътуване за красиви€ пристанищен град ’айфа, сгушен на брега на —редиземно море. ѕанорамна гледка към Ѕахайските градини и залива на ’айфа. «аминаване за град Ќазарет - м€стото, където јрхангел √авраил съобщава на ƒева ћари€, че ще роди —ин √осподен, и където ’ристос е жив€л по-гол€ма част от сво€ живот. ѕри възможност, посещение на църквата Ѕлаговещение и работилницата на —вети …осиф. Ќастан€ване в хотел в Ќазарет или “ибери€. ¬ечер€. Ќощувка.

2 ƒ≈Ќ: “ибери€ - ƒжераш - Ќебо - ћадаба - ѕетра
екскурзи€ до израел«акуска. ѕреминаване от »зраел в …ордани€ през гранични€ пункт Ўейх ’юсеин. ќтпътуване за най-добре запазени€т римски град в Ѕлизки€ »зток и архитектурен шедьовър ƒжераш (древни€т √ераса) е основан от войниците на јлександър ћакедонски през ≤V в. пр.н.е., по-късно става част от процъфт€ващите и космополитни градове на √ръко-римски€ ƒекаполис. –азглеждане на триумфалната арка на император јдриан, ‘орумът с овална форма, ’иподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на јртемида (покровителка на ƒжераш), други антични храмове, ёжни€т театър, и много църкви от ранното —редновековие. «аминаване за ћадаба. √радът е известен с многото христи€нски църкви. ≈мблематична обаче е гръцката православна църква У—вети √еоргиФ, известна с уникална мозайка, представ€ща подробна цветна карта на —ветите земи от византийската епоха. ƒнес в ћадаба има »нститут за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този зана€т. —ледва посещение на планината Ќебо, откъдето се открива прекрасна гледка към »зраел и част от долината на река …ордан. ¬ €сен ден могат да се вид€т очертани€та на …ерусалим и …ерихон. —поред Ѕибли€та това е м€стото, на което ћойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си ќбетованата зем€. ѕак според —вещеното ѕисание, ћойсей умира и е погребан там. Ќа върха са открити останки от църква и манастир. ÷ърквата е от средата на IV век и е изградена в памет на м€стото, където умира ћойсей. ¬ не€ са запазени красиви мозайки. ќтпътуване за ѕетра. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка.

3 ƒ≈Ќ: ѕетра - Ўобак - јман
екскурзи€ до израел«акуска. ќрганизирана обиколка на ѕетра, столицата на Ќабатейците. ѕрез 2007 година е избран като едно от —едемте нови чудеса на света. –азположен е в естествено укрепената планинска долина ¬ади ћуса ("ƒолината на ћойсей"). ѕървите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. —поред Ѕибли€та те били потомци на »сав, а препратките в —ещеното ѕисание за м€сто наречено —ела (Дскалиста местностУ на еврейски) почти сигурно се отнас€т за ѕетра ("камък" на гръцки). –озовочервеникави€т град ѕетра н€кога е процъфт€вал като важен пункт от древните търговски маршрути. “ой е обграден от високи планини и е достъпен през т€сно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. ¬реме за разглеждане на  аснех ал-‘арун (—ъкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. ќтпътуване за јман. ѕо път€ кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците ћонреал (лат. mont regalis, Д ралски хълмУ, познат още като Ўобак) Ц построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на …ерусалимски€ крал Ѕалдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. ѕристигане в јман - столицата на ’ашемитското кралство …ордани€. ѕанорамна обиколка с автобус. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка.

4 ƒ≈Ќ: јман -  аср ал яхуд - ћъртво море -  умран - ¬итлеем
«акуска. ѕреминаване от …ордани€ в »зраел през гранични€ пункт јленби. ѕосещение на  аср ал яхуд Ц на това м€сто …оан  ръстител кръщава »исус ’ристос в река …ордан. ќтпътуване за ћъртво море Ц най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. —вободно време за плаж. ќтпътуване за ¬итлеем. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка.

5 ƒ≈Ќ: ¬итлеем - …ерусалим - ¬итлеем
екскурзи€ до израел«акуска. ѕосещение на рожденото м€сто на √оспод »исус ’ристос във ¬итлеем и построената в чест на това събитие базилика Д–ождество ’ристовоУ Ц най-гол€мата забележителност на града. ¬ъв ¬итлеем е роден ƒавид Ц ¬тори€т цар на »зраел, поради което в Ѕибли€та градът е наричан често Дградът на ƒавидУ. —поред библейско пророчество ћеси€та е тр€бвало да бъде потомък на ƒавид и да се роди в негови€ град. “уристическа програма в …ерусалим. ѕешеходна обиколка на —тари€ град: √етсиманската градина Ц традиционно почитана като м€стото, където »исус ’ристос се моли в нощта на залав€нето му. ƒнес за това събитие напомн€т базилика, посветена на страдани€та ’ристови, и осем стари маслинови дървета, чи€то възраст е над 2000 години. ѕродължаване към ¬иа ƒолороса (от лат. Дѕът€т на болкатаУ) Ц това e улицата, по ко€то в древен …ерусалим е минал с кръста »исус ’ристос към м€стото на разп€тието Ц √олгота. —ледва храмови€т комплекс Ѕожи гроб Ц най-св€тото м€сто за ’ристи€нски€ св€т, където е разпнат, погребан и възкръснал ’ристос. ѕосещение на —тената на плача Ц единствената структура, останала от …ерусалимски€ (—оломонови€) храм. Ќазванието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. —лед поклонението програмата продължава с хълма —ион (ƒавидови€т град), където се намират гробът на цар ƒавид и ста€та на “айната вечер€. ѕосещение на Ќови€ град на …ерусалим (панорамна обиколка с автобус): ѕарламента на държавата »зраел ( несет), ћинистерствата на »зраел, ћузе€ на »зраел. ¬ръщане в хотела във ¬итлеем. ¬ечер€. Ќощувка.

6 ƒ≈Ќ: “ел јвив - яфо - —офи€
«акуска. ѕосещение на църквата с гроба на —вети √еорги в Ћод (древни€т град Ћида ѕалестинска). ѕанорамна обиколка на “ел јвив. “уристическа програма в яфо, един от най-старите градове в Ѕлизки€ изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на “ел јвив и неговите плажове. –азходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета и пекарни, както и чудесни ресторанти, в които се предлагат морски €сти€. “рансфер до летище ДЅен √урионУ. ѕолет за Ѕългари€ в 18:30 ч. ѕристигане на летище —офи€ около 21:30 ч.

ƒати на пътуване и цени:
ƒати на пътуване
¬ъзрастен в двойна ста€
“рети възрастен в двойна ста€
ƒете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна ста€
≈динична ста€
08.09.17 - н€ма места 1680 лв. 1680 лв. 1580 лв 1918 лв.
20.10.17 - н€ма места 1680 лв. 1680 лв. 1580 лв 1918 лв.
03.11.17- н€ма места 1680 лв. 1680 лв. 1580 лв 1918 лв.

÷ената включва:
 • самолетен билет —офи€ - “ел јвив - —офи€ с редовен полет на авиокомпани€ ≈л јл с включен багаж;
 • летищни такси (253 лв. към 01.02.2017 г.);
 • 1 нощувка със закуска и вечер€ в “ибери€, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечер€ в ѕетра, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечер€ в јман, хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечер€ във ¬итлеем, хотел 3*;
 • екскурзовод на български език в »зраел и на български/руски език в …ордани€
 • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • саунд система със слушалки по време на туровете;
 • всички трансфери по програмата;
 • гранични такси
 • всички екскурзии по програмата;
 • входни такси за обектите по програмата;
 • —ертфикат за хаджийство;
 • водач, придружаващ групата по време на цели€ престой;
 • медицинска застраховка асистънс «јƒ "ј–ћ≈≈÷", с покритие 10 000 евро.

÷ената не включва:
 • бакшиши - 30 щ.д. за цели€т престой (заплащат се на м€сто);
 • допълнителни меропри€ти€ и екскурзии (по желание):
 • лични разходи.

’отели по програмата:
ћестонахождение
’отел
Ѕрой нощи
“ибери€ Arcadia 3* или подобен 1
ѕетра Alanbat 3* или подобен 1
јман Arena hotel 3* или подобен 1
¬итлеем Paradise 3* или подобен 2

”слови€ за записване:
 • Ќачин на плащане: депозит - 550 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: 25 туристи.
 • —рок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

—рокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване неустойка не се удържа;
 • между 59-и€ и 30-и€ ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесени€ депозит;
 • между 29-и€ и 20-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзи€та;
 • между 19-и€ и 10-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзи€та;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзи€та.

 • ÷ените са калкулирани при курс на щатски€ долар 1 USD = 1.80 лв. ѕри значителна пром€на на курса, “уроператора си запазва правото за пром€на на цената.

«абележка:
 • цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
 • пътуването е безвизово и без медицински изисквани€ за имунизации
 • посочените хотели са примерни, настан€ването в т€х става при наличието на свободни места към момента на за€в€ване на пътуването
 • “уроператорът си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата.
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператора предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата.

Ќеобходими документи:
 • «адграничен паспорт; н€ма визови, санитарни и медицински изисквани€