Ќачало » ≈кзотични дестинации » ≈кскурзии »нди€ » »нди€ Ц «латни€т триъгълник, Ўри Ћанка и почивка на ћалдиви
¬ашата оценка
5 от 2 гласа

»нди€ Ц «латни€т триъгълник, Ўри Ћанка и почивка на ћалдиви

»нди€ Ц «латни€т триъгълник, Ўри Ћанка и почивка на ћалдиви
 
  »нди€ Ц «латни€т триъгълник, Ўри Ћанка и почивка на ћалдиви
ћаршрут: —офи€-ƒелхи-ƒжайпур-јгра- оломбо-ƒамбула-—игири€- анди-ћалдиви-—офи€

’ранене: BB

÷≈Ќј ќ“
2590
13 дни / 11 нощувки
“ранспорт: —амолет

ƒати:   05.12.2017,

 
ѕринтирай

 
ѕќ“¬Џ–ƒ≈Ќј!

ѕърви ден: 05.12.2017 Ц —офи€ - ƒоха - ƒелхи
—реща на летище —офи€ с водача на групата в 17:30 ч. ѕолет за ƒелхи през ƒоха в 19:45 ч. с  атарски авиолинии, QR 226.

¬тори ден: 06.12.2017 Ц ƒелхи
 почивка на малдивите  ацане на летище ƒоха в 01:20 ч. ѕолет за ƒелхи в 02:25 ч. QR 570. ѕристигане в ƒелхи в 08:25 ч. ѕосрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел 5* в ƒелхи, настан€ване и закуска. ќсвежаване и кратка почивка.
11:00 часа Ц начало на туристическа обиколка (включена в цената) на —тари€ град ƒелхи (Old Delhi), комбинаци€ от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. ѕреминаване покрай „ервената крепост (Red Fort)Цмасивен форт, паметник на ёЌ≈— ќ - наречен У—ърцето на »нди€Ф.  репостта е построена след преместването на столицата на ћоголите от јгра в ƒелхи, служила за резиденци€ на моголските императори до идването на британците. ѕосещение на –адж ƒжахат (Raj Ghat), мемориал, издигнат в чест на УЅащата на наци€таФ ћахатма √анди, ƒжама ћасджит (Jama Masjit) Ц най-гол€мата джами€ в јзи€ (разглеждане отвън), построена от Ўах ƒжахан, най-крупни€ архитектурен проект на импери€та на ћоголите. ќбиколката продължава с разходка по „анди „оук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на ћоголската династи€, а днес най-гол€мата търговска зона на града, където ще усетите емоци€та на ориенталските пазари. ¬ечер€. Ќощувка /1/.

“рети ден: 07.12.2017 Ц ƒелхи-ƒжайпур ( 265 км/ около 6 ч.)
«акуска. ѕолудневна обиколка (включена в цената) на Ќови€ град ƒелхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. –азделението между —тари€ и Ќови€ ƒелхи, всъщност, е разделението на н€когашните столици на моголите и британците съответно, както и на различни€ стил и начин на живот в старата и новата част. —топ за фото пауза на импозантни€ хинду храм Ћакшми-Ќара€н (Lakshminarayan Temple). ѕреминаване покрай ¬ратата на »нди€ (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху ко€то са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на ѕървата световна война. –азглеждане (отвън, забранено е спирането) на –езиденци€та на ѕрезидента, бивш ƒворец на ¬ицекрал€ и ѕарламента, интересена смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
ѕосещение и разглеждане на  утаб ћинар (ёЌ≈— ќ) Ц прекрасен образец на хинду-исл€мската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. “ук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. —тените му са украсени с изречени€ от  орана Ц свещената книга на мюсюлманите. ћинарето е една от най-съвършените кули на ѕерсийски€ св€т. ќтпътуване за ƒжайпур. Ќастан€ване в хотел 5*. ¬ечер€ и нощувка /2/ в ƒжайпур.

„етвърти ден: 08.12.2017 Ц ƒжайпур
 почивка на малдивите «акуска. ≈кскурзи€ (включена в цената) до древната столица јмбър и разглеждане на неверо€тната јмбър ‘орт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на –аджпут, преди да бъде построен ƒжайпур. ѕо път€, кратка спирка за фото-пауза на ƒвореца на ¬eтровете (Hawa Mahal) построен от ћахараджа —авай ѕратап —ингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. »ма 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. “е са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шестви€та и различните занимани€, както и живота на града.
≈зда на слонове до върха на крепостта јмбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществ€ва с джипове).  репостта изглежда впечатл€ващо, изц€ло построена от б€л мрамор и червен п€съчник, с архитектура, повли€на от хинду и исл€мски стил. –азходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-плен€ващи от които са Ўиш ћахал - огледални€ дворец и ƒжай ћандир - залата на победата.
–азглеждането на забележителностите на ƒжайпур продължава с √радски€ дворец (City Palace)  расиви€т дворец е бил построен от махараджа —авай ƒжай —инг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. √радски€т дворец се извис€ва гордо с неверо€тната си архитектура и градини, дворове r сгради. ѕосещение на музе€, посветен на сами€ градски дворец с богати колекции от текстил, оръжи€, картини, килими и др.
¬ близост до двореца се намира обсерватори€та ƒжантар ћантар (ёЌ≈— ќ), построена от махараджа ƒжай —инг в периода 1724 Ц 1735 г. ћахараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. –азходката продължава с разглеждане на обсерватори€та. ¬ъпреки, че прилича на странна колекци€ от скулптури от камък и мрамор, вс€ка конструкци€ има строго определено предназначение. ќбсерватори€та разполага със 17 големи инструмента, повечето от т€х все още работещи. ¬ечер€ и нощувка /3/ в ƒжайпур.

ѕети ден: 09.12.2017 Ц ƒжайпур - ‘атехпур —икри - јгра (235 км, около 3-4 часа)
«акуска. ќсвобождаване на хотела. ќтпътуване за јгра. ѕо път€ посещение на ‘атехпур —икри (включена в цената) - столицата на велики€ моголски император јкбар. ‘атехпур —икри е изграден между 1571 и 1585 година. ¬ буквален превод Fatehpur Sikri означава √рад на победата. “ой е бил столица на импери€та само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на »нди€, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ёЌ≈— ќ.  омплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил . ѕристигане в јгра и настан€ване в хотел 5*.
ѕосещение на “адж ћахал по залез слънце (включена в цената) - легендарни€т паметник на архитектурата е бил построен от скърб€щи€ император Ўах ƒжахан, в памет на неговата любима съпруга ћумтаз ћахал. ¬ този шедьовър на ћоголската архитектура са съчетани исл€мски, индийски и персийски елементи. ѕрез 1983 г. е включен в списъка на ёЌ≈— ќ. —градата е с изумителен мащаб и безупречна симетри€, полупрозрачен б€л мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блест€щото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. “адж ћахал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.
 • ќпци€ за посещение на впечатл€ващ музикално-танцувален спектакъл в стил ДЅоливудФ, който разказва истори€та на любовта между Ўахджахан и ћумтаз ћахал, както и създаването на “адж ћахал, една колоритна и вълнуваща експлози€ от музика, пищни костюми и ефирни движени€ Ц срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.
¬ечер€ и нощувка /4/ в хотела в јгра.

Ўести ден: 10.12.2017 - јгра-ƒелхи / 203 км. (4 часа) Ц  оломбо (Ўри Ћанка)
 почивка на малдивите «акуска. ѕосещение на јгра ‘орт (включена в цената) -  репостта јгра, позната като червената крепост, е об€вена също за паметник на ёЌ≈— ќ. ќбградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в »нди€. Ќамира се на 2,5 км северозападно от “адж ћахал и открива неверо€тна гледка към гробницата и свещената река ямуна.  репостните стени от червен п€съчник ревниво паз€т и красиво разказват истори€та на ћоголската импери€.
ќтпътуване от јгра за ƒелхи (около 4 часа, магистрален път). ѕристигане в ƒелхи. “рансфер до летище У»ндира √андиФ за полет UL196 в 18:35 ч до  оломбо /Ўри Ћанка/.  ацане на летището в  оломбо в 22:10 ч.
Ўри Ћанка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и неверо€тно разнообразие. “ук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на »ндийски€ океан. Ћегендарни€т остров на подправките ви зове за приключени€... ѕредстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова.
ѕосрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотел 4* в близост до  оломбо (около 45 мин). Ќощувка /5/.

—едми ден: 11.12.2017 -  оломбо- ѕинавала Цƒамбулла
«акуска. ќтпътуване за селцето ѕинавала, разположено на на брега на река ћаха ќйа, където се намира приютът за слонове ѕинавала. “еритори€та на приюта е осе€на с кокосови палми и наподоб€ва уютната естествена среда на нежните гиганти. ƒнес ѕинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. —лонски€т приют е основан през 1975 г. ∆ивотът на слоновете в ѕинавала е обект на множество научни изследвани€, книги и филми. ”никално прежив€ване, което не бива да бъде пропуснато.
ќтпътуване за ƒамбула. ћ€стото е известно с едноименни€ будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал ¬алагамбаху, част от —ветовното и културно наследство на ёЌ≈— ќ. “ова е най-впечатл€ващи€т пещерен храм в Ўри Ћанка.  омплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. “ова е най-гол€мата открита досега в света изрисувана площ. “ук ще видите над 130 статуи на Ѕуда. Ќай-гол€мата от т€х е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. Ќастан€ване в 4* хотел в ƒамбула. ¬ечер€ и нощувка /6/.

ќсми ден: 12.12.2017 - ƒамбула-—игири€-ћатале- анди
 почивка на малдивите «акуска. ќтпътуване за —игири€ - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Ўри Ћанка Ц дом на Д репостта в небетоФ, наречена още Ћъвската скала, заради стату€та на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извис€ваща се отвесно на повече от 150 метра. — добре запазени€ си градски център от първото хил€долетие, с комбинаци€та от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Ўри Ћанка. ѕредстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, ко€то ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
Oтпътуване за последната кралска столица на Ўри Ћанка Ц  анди и попътно посещение на Д√радината на подправкитеФ в ћатале. “ук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растени€ и процеса на отглеждането им. –азбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате.
ѕрограмата продължава с посещение във фабрика за батик. —пецифичното рисуване на текстил с восък ще ¬и впечатли със сво€та из€щност.
ѕродължаване за  анди (около 1 час) - древната кралска столица на Ўри Ћанка, свещено м€сто за будистката в€ра. —крити зад планини и джунгли, над 200 години  анди и —ингалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. ¬ миналото името на  анди се свързвало с представата за разкош и великолепие. “ук пред вас ще оживе€т много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митични€ град, известен преди всичко със сво€та удивителна реликва - —вещени€т зъб на Ѕуда, който се съхран€ва в храма ƒалада ћалигава.
 анди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Ќо при пълнолуние през юли или август вс€ка година той избухва във вихъра на вековни€ и шумен десетдневен фестивал, наречен ≈сала ѕерахера. ѕет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. —лед това, на шестата нощ, тръгват шестви€та от светилищата към ƒалада ћалигава (’рама на зъба). ¬с€ка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ход€т на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. «а финалната процеси€ всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големи€ мъжки слон, който носи върху главата си копие на свети€ реликварий.
¬ечерта ще имате възможност да се насладите на великолепно танцово шоу с типичните танци на Ўри Ћанка, изпълн€вани по време на фестивала на ≈сала ѕерахера.¬ечер€ и нощувка /7/. в хотел 4* в  анди.

ƒевети ден: 13.12.2017 -  анди Ц  оломбо Ц ћале (ћалдиви)
«акуска. ѕосещение на  ралската ботаническа градина ѕераден€ разположена на 147 акра площ. Ќачалото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки на  ралете на √ампола и  анди, а днес може да се вид€т повече от 5000 вида дървета, растени€ и храсти, включително н€кои редки и ендемични видове, представители на флората на тропически€ климатичен по€с. “ук можете да се порадвате и на попул€рните сред туристите Д√радина на подправкитеФ и Д√радина на орхидеитеФ.
ўе видите и 5 Цте ѕалмови булеварда, като най-ранно засадени€ и най-висок е  ралски€ палмов булевард (1905 год.)
ўе бъдете впечатлени и от от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос,  око де ћер или двойни€ кокосов орех. ¬идът е ендемичен и идва от —ейшелските острови. ƒървото расте над 30 м височина. ƒвудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растени€. «рели€т плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-гол€мото семе в света.
ќтпътуване към летището в  оломбо за полет UL103 до ћале(около 3 часа). »злитане в 18.35 ч, кацане в ћале в 19.30 часа. ѕосрещане от представител на посрещащата ни агенци€ в ћале и трансфер с лодка до избрани€ хотел. ¬ечер€ и нощувка /8/.

ƒесети и ≈динадесети дни: 14.12.2017 г. Ц 15.12.2017 ћалдиви
 почивка на малдивите —лънце, б€л стъклен п€сък, водите на »ндийски€ океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, Дподводни градиниФ от корали. јсоциаци€та, ко€то съзнанието ни прави при споменаването на ћалдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, ко€то този тропически рай ни дар€ва. ”вер€ваме ¬и, точно това ще намерите тук.
ƒванадесети ден: 16.12.2017 Ц събота; ћале-ƒоха-—офи€
«акуска. —вободно време за плаж и развлечени€. “рансфер за полет QR 675, излитащ в 20:20 ч.  ацане на летище ƒоха в 23:10. “рансфер до хотела. Ќощувка /11/.

“ринадесети ден 17.12.2017 Ц недел€
«акуска. ќбзорна екскурзи€ на ƒоха (включена в цената). “рансфер до летището за полет QR 225 в 14:30 ч.  ацане на летище —офи€ в 18:45 часа.


’отел на ћалдиви Ќа човек в двойна ста€ ≈динична ста€ ƒопълнително легло ƒете (2-11,99) с 2Сма възр. All Inclusive на ћалдиви за цели€ престой на човек
Malahini Kuda Bandos 4* Garden Rooms «акуска и вечер€ 2590 евро 3060 евро 2480 евро 2355 евро 200 евро
Paradise Island Resort Ц 5* Superior Beach Bungalow «акуска и вечер€ 2680 евро 3335 евро 2565 евро 2390 евро 230 евро
Oblu By Atmosphere At Helengeli Ц 4*Beach Villa All Inclusive 2955 евро 3615 евро 2700 евро 2515 евро ¬ключено в цената

÷ената включва:
 • самолетен билет —офи€-ƒоха-ƒелхи; ћале Ц ƒоха - —офи€ с  атарски авиолинии с позволен багаж до 30 кг;
 • самолетен билет ƒелхи- оломбо-ћале с ј  Sri Lankan Airlines с позволен багаж до 30кг;
всички летищни такси;
 • традиционно посрещане с цвет€ на летището в ƒелхи и всички трансфери;
 • ранно настан€ване при пристигането в ƒелхи;
 • 4 нощувки, 5 закуски и 4 вечери в 5* хотели в »нди€;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в 4* хотели в Ўри Ћанка;
 • 3 нощувки в хотел по избор на ћалдиви на база полупансион или всичко включено;
 • 1 нощувка със закуска в ƒоха
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста јмбър в ƒжайпур;
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
 • екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
 • водач от Ѕългари€ по време на пътуването;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със «  ДјрмеецФ

÷ената не включва:
 • индийска туристическа виза Ц 105 лева и попълване на формул€р, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2Ф x 2Ф (600x600 pixels).
 • ¬иза за Ўри Ћанка Ц 35 щатски долара (заплаща се предаврително от Ѕългари€, а се постав€ на летището при пристигането в  оломбо);
разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/Ц 50 USD на човек за ц€лата програма
 • «астраховка Дќтм€на на пътуване на «јƒ "јрмеец"

”слови€ за записване:
 • ѕри записване се внас€ депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • ќфертата важи при минимум 15 туристи.
 • ÷ената на екскурзи€та е калкулирана при курс на щатски€ долар 1 USD = 1.82 лв.
 • ѕътуването е без медицински изисквани€ за имунизации.
 • —рок за уведомление за несъбран минимум Ц 30 дни, преди заминаване.
 • ’отелите в »нди€ и Ўри Ћанка ще бъдат об€вени седмица преди заминаване.
 • ¬ъзможна е пром€на в разписанието на полетите ƒелхи - Ўри Ћанка и Ўри Ћанка - ћале
 • “уроператорът си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата.
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператорът предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата.

Ќеобходими документи:
 • ¬алиден международен паспорт/ минимум 6 месеца след датата на завръщане/
 • «а деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариално заверена деклараци€ от едни€ или двамата родители/ копие + оригинал/.