Ќачало » ≈кзотични дестинации » ≈кскурзии »нди€ » »нди€ и Ќепал - «латни€т триъгълник и  атманду
¬ашата оценка
5 от 1 глас

»нди€ и Ќепал - «латни€т триъгълник и  атманду

»нди€ и Ќепал - «латни€т триъгълник и  атманду
 
  »нди€ и Ќепал - «латни€т триъгълник и  атманду
ћаршрут: —офи€ - »станбул - ƒелхи - јгра - ƒжайпур -  атманду - »станбул - —офи€

’ранене: BB

÷≈Ќј ќ“
1750
11 дни / 9 нощувки
“ранспорт: —амолет

ƒати:   17.11.2017,

 
ѕринтирай

 
1 ƒ≈Ќ / 17.11.2017: —офи€ - »станбул - ƒелхи
ѕолет в 10:05ч. от —офи€ за ƒелхи през »станбул.  ацане на летището в »станбул в 12:35ч., прехвърл€не на директен полет до ƒелхи в 20:50ч.

2 ƒ≈Ќ / 18.11.2017: ƒелхи
 ацане рано сутринта в 05:15ч., посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. –анно настан€ване в хотел 4*. «акуска и кратка почивка. ƒнес ви очаква туристическа обиколка на Ќови€ ƒелхи. —воеобразен космополитен метрополис, ƒелхи се слави със своето пищно развитие и урбанизаци€. ѕо време на обиколката ще посетим: ѕрезидентски€т дворец Д–ащрапати ЅхаванФ, който е и най-гол€мата резиденци€ в света, строен в продължение на 19 години;  омплексът  утуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре  утаб ћинар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са изд€лани красиви фигури; √робницата на ћонголски€ император ’умаюн; ’рамът Ћакшми Ќара€н известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Ћакшми - хинду богин€та на богатството и Ќара€н - едно от имената на върховни€ бог ¬ишну; ўе видим и ¬ратата на »нди€, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Ѕританската импери€, издигната в памет на над 90 000 индийски войници. ўе преминем и покрай Lotus Tеmple в ƒелхи. ’рамът на Ћотоса е един от Ѕахайските молитвени домове, като е вдъхновен от най-древни€ индийски символ Ц лотоса. «а индийците лотосът е символ на чистота и красотата, олицтвор€ващ божественото начало. —амо за н€колко години ’рамът на Ћотоса се превръща в световна архитектурна забележителност, привличайки милиони туристи и поклонници. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

3 ƒ≈Ќ / 19.11.2017: ƒелхаи Ц јгра /204 км ~ 2,3 часа/
«акуска. ƒнес ни предстои обиколка на —тари€ град на ƒелхи, ще видим джами€та Дƒжама ћасджидФ - със своите две 40-метрови минарета, това е най-гол€мата джами€ в »нди€ и една от най-големите джамии в ц€л св€т. ўе посетим пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в »нди€, датиращи още от 17 век. ўе имате възможност да видите пазара Chandni Chowk и „ервената крепост (отвън). “ази неверо€тна и внушителна постройка, изградена от червен п€съчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понасто€щем в списъка на ёЌ≈— ќ за световното културно наследство. — дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, „ервената крепост е основна туристическа забележителност. ўе останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.
ќтпътуваме към јгра, настан€ване в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.
 • ѕо желание Ц вечерно посещение на колоритен музикално-танцов спектакъл ДMohabbat e TajУ /27 евро на човек/ - заплаща се на м€сто

4 ƒ≈Ќ / 20.11.2017: јгра
«акуска. ѕосещение на “адж ћахал - ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. ѕостроен е от Ўах ƒжахан в продължение на 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга ћумтаз ћахал. ¬печатл€ващата архитектура съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и постав€ двореца в списъка на ёЌ≈— ќ, както и в класаци€та на Ќовите седем чудеса на света. ƒекораци€та е плод на майсторски инкрустации от камък, бои, дърворезбовани и калиграфирани из€щни елементи, предимно с флорални мотиви. ”сили€ за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, зана€тчии и краснописци от ц€ла »нди€, »ран и “урци€. »зградена от б€л мрамор, централната сграда е малка част от цели€ комплекс, състо€щ се от четири функционално свързани сгради. ј когато влезете в не€, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от  орана по вътрешната страна на големи€ мраморен купол. —тените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. ‘асадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. ћраморът пък има интересна особеност - при €рка дневна светлина той изглежда б€л, рано сутрин става розов, а през нощта е сребрист.
ѕродължаваме с посещение на интересната и вдъхнов€ваща крепост јгра ‘орт, н€когашната индийска столица. ¬еличествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император јкбар. Ўах ƒжахан, създател€т на “адж ћахал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен п€съчник и н€колко постройки вътре. –азходете се и усетете древната истори€ в залите като ƒиван-и-јм, смайващите джамии Ќаджина ћасжид и ћина ћасджид, дворците ћачхи Ѕхаван,  хас ћахал, —хиш ћахал, —хах ƒжахани ћахал и пазара «енана ћина. Ќ€колко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. «а да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. ќт балконите на шатрите се открива хубав изглед към река ямуна и “адж ћахал. —вободен следобед. ¬ечер€. Ќощувка в јгра.

5 ƒ≈Ќ / 21.11.2017: јгра - ƒжайпур /258 км ~3-4 часа/
«акуска. ќтправ€ме се към ƒжайпур. ѕо път€ посещение на ‘атехпур —икри Ц старинен архитектурен комплекс, чието име означава √рад на победата.  омплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. ћакар и построен преди 400 години, ‘атехпур —икри е изключително добре запазен и до днес. –азделен е на две части Ц дворцова и поклонническа. Ќай-впечатл€ващата постройка във ‘атехпур —икри е огромната и величествена ¬рата на победата, считана за една от най-високите порти в света. ќсвен неверо€тната гледка, ко€то се разкрива от тази част на старинни€ град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на велики€ монголски император јкбар. ‘ото-пауза пред стъпаловидни€ кладенец јбханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села. Ќастан€ване в хотел в ƒжайпур. ¬ечер€. Ќощувка.

6 ƒ≈Ќ / 22.11.2017: ƒжайпур
«акуска. ќбиколка на ƒжайпур, известен като Дрозови€т град на »нди€У. ѕървата спирка е крепостта јмбър ‘орт, до ко€то се стига на гърба на слон, който ще ви остави в първи€ двор на крепостта, от където започва и пешеходната разходка (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). ¬еличествени€т јмбър ‘орт лежи на изкуственото езеро ћаота, което отраз€ва бл€скавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. “ой е част от дворцов комплекс, известен като ƒжайгарх ‘орт, който се намира на хълмовете срещу двореца јмбър. јмбър ‘орт впечатл€ва многобройните си посетители с изключително хармонична интериорна украса.  ехлибарени€т дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени и индийски приказки. ќт хълма се разкрива прекрасна гледка към града.
ѕродължаваме с друга неверо€тна местна забележителност - дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог  ришна. ’ава ћахал е впечатл€ващ със сво€та архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. ѕредполага се, че ’ава ћахал е предназначен за Дженски дворецФ. ƒворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изц€ло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околни€ св€т.
ѕродължаваме с двореца City Palace Ц √радски€т дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. ƒнес потомствени€т махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжи€, картини, килими и др.
ƒо двореца се намира най-гол€мата каменна обсерватори€ в свeта - Jantar Mantar (ёЌ≈— ќ). “ук н€ма модерни уреди за измервани€, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. ¬сички постройки са издигнати на определено м€сто една спр€мо друга и спр€мо посоките на света. ¬ечер€. Ќощувка.

7 ƒ≈Ќ / 23.11.2017: ƒжайпур - ƒелхи (258 км ~4-5 часа)
«акуска. ќтпътуване към ƒелхи, настан€ване и свободно време за пазаруване в индийската столица. ¬ечер€. Ќощувка в ƒелхи.

8 ƒ≈Ќ / 24.11.2017: ƒелхи Ц  атманду
«акуска. “рансфер до летището в ƒелхи за директен полет до  атманду /около 1 час и 40 мин/, пристигане в ранни€ следобед. —толицата на Ќепал е обградена от заснежени планини и зелени хълмове, сред които са разположени множество традиционни селища, древни храмове и светилища. Ќепал е короната на индийски€т субконтинент, чудесна и пленителна симбиоза от две големи религии и култури Ц индуизъм и будизъм. Ќастан€ване в хотел 4*, свободно време за почивка. ¬ечер€. Ќощувка.

9 ƒ≈Ќ / 25.11.2017:  атманду
«акуска. “уристическа обиколка на столицата  атманду. ўе разгледаме местни€ площад ƒурбар и древни€ дворец на непалските владетели ’ануман ƒока. “ози комплекс от храмове и дворци на кралски особи е въплъщение на религиозни€т и културен живот на хората от древността, а днес е включен в списъка на ёЌ≈— ќ за световно културно наследство. ўе спрем и пред 36-метрови€ храм “алежу, кръстен на едноименната богин€.
ѕрограмата продължава с посещение на религиозни€ комплекс —ва€мбунат - ’рамът на маймуните. “ой представл€ва оградено пространство, в средата на което е поставен Дгледащи€тФ храм - —тупа /буквално Дкуп, насипФ, постройка с конусовиден или пирамидален силует - монументален обект на почит разпространен във всички будистки култури/. Ќаричат го У√ледащи€тФ храм, защото под купола има куб, върху който са изрисувани очите на Ѕуда, вперени в четирите посоки на света. “ук се мол€т и будисти, и индуисти. ћестността е своебразна мозайка от най-различни храмове, а от там се открива и красива панорамна гледка към долината на  атманду и града.
—ледобед ще посетим гр. ѕатан, известен с името Ћилитпур или Дград на красотатаУ. Ќамира се на около 5 км от  атманду, разположен на бреговете на река Ѕагмати. ўе се разходим из площад ƒурбар, център на индуистка и будистка култура, изпълнен е с религиозно изкуство, храмове и манастири. «авлад€ващ е и храмът посветен на бог  ришна Ц  ришна ћандир, изграден изц€ло от камък. ¬печатл€ващ е и златни€т храм ћахавихар, посветен на бог Ѕуда. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

10 ƒ≈Ќ / 26.11.2017:  атманду
«акуска. ƒнес ще посетим храма ѕашупатинат, известен с величествената си архитектура, златни€ покрив и сребърни врати. ѕосветен на бог Ўива, той е един от най-свещените и древни храмове за индуистите. Ќа празника Ўиваратри се чества рождеството на Ѕог Ўива, като хил€ди поклонници се струпват по бреговете на свещената река Ѕагмати.
ѕродължаваме с посещение на ступата Ѕоданат, разположена на 8 км източно от  атманду, свещена за тибетските будисти. ¬€рва се, че това е най-гол€мата и най-красива ступа в света, известна още като " асти" (капки роса) с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. —поред легендите, костите на  ашапа Ѕуда са вградени в основите на храма.
—ледва посещение на град Ѕхактапур - едно от трите средновековни кн€жества в долината  атманду и най-добре запазеното, дом на средновековно изкуство и архитектура, който се намира на 14 км от  атманду. ≈дни от най - впечатл€ващите забележителности са местни€ площад ƒурбар,  ралски€ резидентски квартал със «латната врата и двореца на 55-те прозореца, площад “аумади с 5-етажната пагода, и колосални€т 5-етажен храм Ќ€тапола - най-високата пагода в страната, построена от крал Ѕупендра ћала. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

11 ƒ≈Ќ / 27.11.2017:  атманду Ц »станбул Ц —офи€
«акуска. “рансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 12:30ч. за »станбул. ѕристигане в »станбул в 17:45ч. —лед кратък престой прехвърл€не на полет към —офи€ в 19:25ч.,кацане в —офи€ в 20:45ч.


ƒата Ќа човек в двойна ста€ ≈динична ста€ “рети възрастен на допълнително легло
17.11.2017 1750 евро 2042 евро 1695 евро

ѕолетно разписание:
17.11 —офи€ 10:05 Ц »станбул 12:35
17.11 »станбул 20:50 Ц ƒелхи 05:05, пристига на 18.11
27.11  атманду 12:55 Ц »станбул 18:50
27.11 »станбул 20:20 Ц —офи€ 20:40


÷ената включва:
 • —амолетен билет —офи€ Ц »станбул Ц ƒелхи Ц  атманду Ц »станбул - —офи€ с Turkish Airlines с вкл.30 кг. багаж;
 • —амолетен билет ƒелхи Ц  атманду с вкл.багаж 20 кг.;
 • ¬сички летищни такси;
 • ¬сички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • –анно настан€ване в ƒелхи с включена закуска хотел Sarovar Portico Kapashera 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в ƒелхи, хотел Sarovar Portico Kapashera 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в јгра в хотел или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в ƒжайпур в хотел Zone by the Park 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в  атманду в хотел Grand Hotel 4* или подобен;
 • ¬сички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
 • ¬ходни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
 • –азходка с рикши на пазара „анди „оук в ƒелхи;
 • ≈зда на слонове за изкачване до јмбър ‘орт в ƒжайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);
 • ¬одач, който ще пътува с групата по време на ц€лата екскурзи€ и ще превежда на български език;
 • ћедицинска застраховка Ц 10 000 евро «јƒ със «јƒ ДјрмеецФ (за лица до 70 години);

÷ената не включва:
 • ¬иза за »нди€ Ц 105 лв, заплаща се предварително в Ѕългари€
 • ¬иза за Ќепал Ц 25 долара Ц получава се на летището в  атманду
 • –азходи от личен характер;
 • Ѕакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град
 • ѕосещение в јгра на музикално-танцов спектакъл ДMohabbat e TajУ Ц 27 евро

”слови€ за записване:
 • ѕри записване се внас€ 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • ќфертата важи при минимум 20 туристи;
 • ÷ената на екскурзи€та е калкулирана при курс на щатски€ долар 1 USD = 1.80 лв.
 • ѕътуването е без медицински изисквани€ за имунизации;
 • —рок за уведомление за несъбран минимум Ц 30 дни, преди заминаване
 • ѕосочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • “уроператорът си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата.
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператорът предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата.

—рокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване Ц неустойка не се удържа;
 • между 60-и€ и 45-и€ ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесени€ депозит;
 • между 45-и€ и 20-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзи€та;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзи€та.

Ќеобходими документи:
 • ћеждународен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
 • јктуална снимка в електронен формат 2Ф x 2Ф (600x600 pixels);
 • 2 снимки паспортен формат, които се представ€т на летището в Ќепал;