Ќачало » ≈кзотични дестинации » ≈кскурзии »нди€ » »нди€-по стъпките на «латни€ триъгълник
¬ашата оценка
4.5 от 2 гласа

»нди€-по стъпките на «латни€ триъгълник

»нди€-по стъпките на «латни€ триъгълник
 
  »нди€-по стъпките на «латни€ триъгълник
ћаршрут: —офи€-»станбул-ƒелхи-ƒжайпур-јгра-ƒелхи-»станбул-—офи€

’ранене: HB

÷≈Ќј ќ“
1088
8 дни / 6 нощувки
“ранспорт: —амолет

ƒати:   01.04.2018,

 
ѕринтирай

 
Ќяћј ћ≈—“ј!

1-ви ден (01.04.2018) :—офи€ Ц ƒоха Ц ƒелхи
ќтпътуване от —офи€ в 20:30 часа за ƒелхи през ƒоха.  ацане на летище ƒоха в 01:10 часа на 02.04.18, продължаваме с директен полет до ƒелхи в 02:45 часа.

2- ри ден (02.04.2018): ƒелхи / «акуска и вечер€
екскурзи€ до инди€ѕристигане сутринта в 08:45 часа. ѕосрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотел ДCrowne Plaza OkhlaФ 5*. «акуска и кратка почивка ( настан€ването ще стане след обиколката ). ƒнес ще погледнем ƒелхи от всички страни, като ще започнем със старата част на града оградена от стените построени от ћоголски€ »мператор Ўах ∆ахан през далечната 1648 год, и об€вена за негова столица. ўе разгледаме „ервената крепост (отвън). “ази неверо€тна и внушителна постройка, изградена от червен п€съчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понасто€щем в списъка на ёЌ≈— ќ за световното културно наследство. — дългите си цели 2 км стени и десетки декари паркове, „ервената крепост е основна туристическа забележителност. ўе останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми. —ледва разглеждане на Ќю ƒелхи. ѕо път€ ще имате възможност да видим и пъстрата тълпа на пазара Chandni Chowk.
—воеобразен космополитен метрополис, Ќю ƒелхи се слави със своето пищно развитие и урбанизаци€. ѕо време на обиколката ще посетим: ѕрезидентски€т дворец Д–ащрапати ЅхаванФ /отвън, не е позволено спирането/, който е и най-гол€мата резиденци€ в света, строен в продължение на 19 години;  омплексът  утуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре  утаб ћинар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са изд€лани красиви фигури; √робницата на ћоголски€ император ’умаюн; ’рамът Ћакшми Ќара€н известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Ћакшми - хинду богин€та на богатството и Ќара€н - едно от имената на върховни€ бог ¬ишну; ўе видим и ¬ратата на »нди€, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Ѕританската импери€, издигната в памет на над 90 000 индийски войници. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€ и нощувка /1/.

3-ти ден (03.04.2018): ƒелхи Ц ƒжайпур /264 км ~ 5,6 часа/ «акуска и вечер€
«акуска в хотела.
—лед закуска, отпътуваме към ƒжайпур. Ќастан€ване в хотел УMansingh Palace JaipurФ 5*. —ледоб€д посещение на √алта Ц древен индуски храмов комплекс, намиращ се на около 10-ина км. от ƒжайпур. ќсновни€т храм Д√алтаджиФ е изграден от розов камък и е с гол€м принадлежащ комплекс. ’рамът е известен с многото си павилиони, природни извори, свещени ДкундовеФ басейни и многото маймуни, които живе€т там. ƒруг важен храм намиращ се в комплекса е на бога на —лънцето и е изграден през 18-ти век. —ледва посещение на известни€ храм Ѕирла ћандир намиращ се в прекрасни€ регион на местността  анак ¬риндавана. Ќаричан още и Ћакшми Ќара€н, истори€та казва, че храмът е построен от семейство Ѕирла и е открит от сами€т ћахатма √анди.
“ук ще видим и статуи на Ћакшми, ко€то е богин€ на богатството, разкоша и просперитета и съпругът и Ѕог Ќара€н, който н€кой см€тат за едно от превъплъщени€та на ¬ишну. ¬ечер€ и нощувка /2/.

4-ти ден (04.04.2018): ƒжайпур/ «акуска и вечер€
екскурзи€ до инд舫акуска. ƒнес ни предстои организирана екскурзи€ на ƒжайпур /известен като Д–озови€т град на »нди€У/, първата спирка от ко€то е крепостта јмбър ‘орт, където освен всичко, ще имате уникални€ шанс да се качите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). ¬еличествени€т јмбър ‘орт лежи над изкуственото езеро ћаота, което отраз€ва бл€скавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. “ой е част от дворцов комплекс, известен като ƒжайгарх ‘орт, който се намира на хълмовете срещу двореца јмбър. ћакар и с леко груба фасада на външен вид, јмбър ‘орт впечатл€ва многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса.  ехлибарени€т дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. ќт хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.
Ќашата обиколка продължава с друга неверо€тна местна забележителност -ƒворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог  ришна. ’ава ћахал е впечатл€ващ със сво€та архитектура, изградена от множество малки прозорчета, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. ѕредполага се, че ’ава ћахал е предназначен за Дженски дворецФ. ƒворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изц€ло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околни€ св€т. ѕродължаваме с двореца City Palace Ц √радски€т дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. ƒнес бивши€т махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжи€, картини, килими и др. ƒо двореца се намира най-гол€мата каменна обсерватори€ в свeта - Jantar Mantar (ёЌ≈— ќ). “ук н€ма модерни уреди за измервани€, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. ¬сички постройки са издигнати на определено м€сто една спр€мо друга и спр€мо посоките на света. ўе направим и кратка обиколка на обектите с рикша. ¬ечер€ и нощувка /3/ в хотела.

5 -ти ден (05.04.2018): ƒжайпур - јгра /235 км ~5 часа/ «акуска и вечер€
«акуска. ќтправ€ме се към јгра. ѕо път€ посещение на ‘атехпур —икри Ц старинен архитектурен комплекс, чието име означава √рад на победата.  омплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. ћакар и построен преди 400 години, ‘атехпур —икри е изключително добре запазен и до днес. –азделен е на две части Ц дворцова и поклонническа. Ќай-впечатл€ващата постройка във ‘атехпур —икри е огромната и величествена ¬рата на победата, считана за една от най-високите порти в света. ќсвен неверо€тната гледка, ко€то се разкрива от тази част на старинни€ град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на велики€ моголски император јкбар: Д—ветът е само един мост Ц премини по него, не строй къщи отгоре му. —ветът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо.У ўе направим и фото-пауза пред стъпаловидни€ кладенец јбханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села. Ќастан€ване в хотелУMansingh Palace AgraФ 5*. ¬ечер€ и нощувка /4/ в хотела.

6-ти ден (06.04.2018) : јгра/ «акуска и вечер€
екскурзи€ до инд舫акуска. ѕосещение на интересната и вдъхнов€ваща крепост јгра ‘орт, н€когашната индийска столица. ¬еличествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император јкбар. Ўах ƒжахан, създател€т на “адж ћахал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен п€съчник и н€колко постройки вътре. –азходете се и усетете древната истори€ в залите като ƒиван-и-јм, смайващите джамии Ќаджина ћасжид и ћина ћасджид, дворците ћачхи Ѕхаван,  хас ћахал, —хиш ћахал, —хах ƒжахани ћахал и пазара «енана ћина. Ќ€колко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. «а да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. ќт балконите на шатрите се открива хубав изглед към свещената река ямуна и “адж ћахал. —вободен следобед. ¬ечер€ и нощувка /5/ в јгра.


7 -ми ден (07.04.2018): јгра Ц ƒелхи (258 км ~4-5 часа)«акуска и вечер€
«акуска в хотела. ѕосещение на “адж ћахал - Ќеминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. ѕостроен е от Ўах ƒжахан, а строежът му продължава 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга ћумтаз ћахал. ¬печатл€ващи€т архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и постав€ двореца в списъка на ёЌ≈— ќ, както и в класаци€та на Ќовите седем чудеса на света. ƒекораци€та е плод на майсторски инкрустации от камък по техниката Pietra dura, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и из€щни елементи, предимно с флорални мотиви. ”сили€ за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, зана€тчии и краснописци от ц€ла »нди€, »ран и “урци€. »зградена от б€л мрамор, централната сграда е малка част от цели€ комплекс, състо€щ се от четири функционално свързани сгради. ј когато влезете в не€, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от  орана по вътрешната страна на големи€ мраморен купол. —тените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. ‘асадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. ћраморът пък има интересна особеност - при €рка дневна светлина той изглежда б€л, рано сутрин става розов, а през нощта Ц сребрист.
ќтпътуване към ƒелхи. ¬ечер€ нощувка /6/ в хотел Vivanta by TajDwarka 5*.


8-ми ден (08.04.2018): ƒелхи Ц ƒоха Ц —офи€ /«акуска
–анен трансфер към международното летище в ƒелхи за полет до —офи€ през ƒоха в 10:05ч. ѕристигане в ƒоха в 11:45 часа, след коетополет за —офи€ в 14:30 часа. ѕристигане в —офи€ в 19:30 ч.

ƒата Ѕаза Ќа човек в двойна ста€ ≈динична ста€ “рети възрастен на допълнително легло
01.04.2018 HB  1088 €  1209 €  988 €

÷ената включва:
 • —амолетен билет —офи€ЦƒохаЦ ƒелхи Цƒоха - —офи€ с AK Qatar Airways с вкл.30 кг. багаж;
 • ¬сички летищни такси;
 • ¬сички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • ¬ключена вечер€ на 07-ми јприл преди трансфера до летището в ƒелхи;
 • ¬сички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
 • ¬ходни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
 • ≈зда на слонове за изкачване до јмбър ‘орт в ƒжайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);
 • –азходка с рикша в ƒжайпур;
 • ¬одач, който ще пътува с групата по време на ц€лата екскурзи€ и ще превежда на български език;
 • ћедицинсказастраховка Ц 10 000 евро«јƒ със «јƒ ДјрмеецФ (за лица до 70 години);

÷ената не включва:
 • ¬иза за »нди€ Ц 105 лв, заплаща се предварително в Ѕългари€
 • –азходи от личен характер;
 • Ѕакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град

ѕолетно разписание:
QR 226 01.04 —офи€ - 20:30 ƒоха - 01:10+1
QR 570 02.04 ƒоха 02:45 ƒелхи‎ - 08:45
QR 571 08.04 ƒелхи - 10:05 ƒоха - 11:45
QR 225 08.04 ƒоха - 14:30 —офи€ - 19:30


«абележки:
 • ќфертата важи при минимум 20 туристи;
 • ÷ената на екскурзи€та е калкулирана при курс на щатски€ долар 1 USD = 1.75 лв. към 05.07.2018г.
 • ѕътуването е без медицински изисквани€ за имунизации;
 • —рок за уведомление за несъбран минимум Ц 30 дни, преди заминаване
 • ѕосочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • “уроператорът си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата.
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператорът предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата.

—рокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване Ц неустойка не се удържа;
 • между 60-и€ и 45-и€ ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесени€ депозит;
 • между 45-и€ и 30-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзи€та;
 • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзи€та.

”слови€ за записване:
 • ѕри записване се внас€ 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

Ќеобходими документи:
 • ћеждународен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
 • јктуална снимка в електронен формат 2Ф x 2Ф (600x600 pixels);