Начало » Екскурзии в чужбина » Турция » Вълшебството на Мала Азия - Кападокия с тръгване от В.Търново
Вашата оценка

▷ Екскурзия до Кападокия - с тръгване от В.Търново

▷ Екскурзия до Кападокия - с тръгване от В.Търново
 
  Вълшебството на Мала Азия - Кападокия с тръгване от В.Търново
Маршрут: Велико Търново - Анкара - Кападокия - Бурса - Велико Търново

Хранене: HB

ЦЕНА ОТ
499 лв.
5 дни / 4 нощувки
Автобус

Дати:   06.10.2020

 
Принтирай

 
6 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски/ 3 вечери

Ранни записвания до 30.06.2020

1- ви ден: /06.10.2020/ Велико Търново - Истанбул - Анкара
Отпътуване от Велико Търново в 21:00 ч., с възможност за качване от Габрово 21:45:, Казанлък 22:30, Стара Загора 23:00.

2- ри ден:/07.10.2020/ Анкара
Кратки почивки по време на пътуването. Преминаване през Истанбул на път за Анкара. Около 18.00 ч. пристигане в Анкара и настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка /1/ в Анкара.

3- ри ден:/08.10.2020/ Анкара - Кападокия
кападокияЗакуска. В 08.30 ч. започва обзорна автобусна екскурзия с лицензиран екскурзовод на български език в Анкара – посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. По обяд отпътуване за Кападокия - по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. След вечеря срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – танц на дервишите и ориенталски танцьорки, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка /2/ в Кападокия.


4- ти ден: /09.10.2020 /- Кападокия
кападокияЗакуска. Целодневна екскурзия в Кападокия - един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на два вулкана Ерчийес и Хасандаг - Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Посещение на местността Юргюп с гигантските си конуси и комини.Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били къщи. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Следва посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Програмата продължава с посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални коминии религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Разходка в градчето Аванос – древната Ванеса, от където има невероятна гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, практикувано от векове, като се използва пръст от наносите на реката. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей кападокияГьореме - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите /някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма, което било основният начин на „комуникация” в онези времена/. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област. В късен следобед връщане в хотела.Вечеря. По желание посещение на автентично шоу на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Разнообразно меню, което включва различни салати и напитки турско производство, без лимит. Нощувка /3/.

5- ти ден:/10.10.2020/ - Кападокия - Бурса
Закуска. Възможност за фото пауза при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Отпътуване за Бурса. Следобяд пристигане в Бурса, настаняване в хотел 4*. Свободно време за разходка. Нощувка /4/.

6- ти ден: /11.10.2020/ - Бурса - Истанбул - Велико Търново
кападокияЗакуска. 08.30 ч. Бурса, четвъртият по големина град в днешна Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. От тук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език– Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на Зелената джамия, красивите градски паркове и пазарите, предлагащи типичните за ориента стоки и сувенири. 13.30 ч. Отпътуване за България през Истанбул – почивка по пътя. Пристигане в България късно вечерта.Дати на отпътуване и цени - Ранни записвания до 30.06.2020
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете 0 - 11.99 с двама възрастни
06.10.2020 г. HB 499 лв. 620 лв. 499 лв. 399 лв.

Дати на отпътуване и цени - Стандартни цени
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете 0 - 11.99 с двама възрастни
06.10.2020 г. HB 560 лв. 680 лв. 560 лв. 450 лв.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус категория 3*
 • гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 4*;
 • лицензиран екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • представител от агенцията по време на цялото пътуване
 • медицинска застраховка с асистънс на база 5000 евро за лица до 69г. в ЗАД Армеец

Цената не включва:
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата, които се заплащат на място в турски лири.
 • Допълнително мероприятие: посещение на подземен ресторант в Кападокия– цена 30 евро на човек при група минимум 20 туриста и включва: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), танц на дервишите, богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.

Музейни такси:
 • Анкара: музей на Анатолийските цивилизации 15 TRL;
 • Кападокия: за скалните църкви в Гьореме 15 TRL, Учхисар 5 TRL, за подземен град Каймаклъ 15 TRL, „Зелве” - 8 TRL;
 • Коня: Мавзолей на Мевляна - 3 TRL.
!!! Възможна е промяна на входните такси

Условия на записване:
 • депозит 100 лева при записване
 • доплащане до 27.09.2019

Срок за уведомление от страна на агенцията при не осъществяване на пътуването поради недостатъчен брой пътуващи
 • 14 дни преди датата на тръгване;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полезна информация:
 • Валутен курс 1 лира = 0.32 лева
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500

Необходими документи:
 • валиден задграничен паспорт с 5 месечна валидност към датата на заминаване;
 • за деца до 18г., пътуващи без родители или с 1 родител - нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.