Начало » Еднодневни от Велико Търново » Еднодневни в Румъния » Коледната магия на Букурещ с тръгване от В.Търново и Русе
Вашата оценка
5 от 2 гласа

🎅 Коледна магия в Букурещ

🎅 Коледна магия в Букурещ
 
  Коледната магия на Букурещ с тръгване от В.Търново и Русе
Маршрут: Велико Търново - Горна Оряховица - Русе - Букурещ - Велико Търново

ЦЕНА ОТ
50 лв.
1 дни
Автобус

Дати:   09.12.2023, 10.12.2023, 16.12.2023, 17.12.2023

 
Принтирай

 
За дата 03.12 - ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!
За дата 09.12 НЯМА МЕСТА и в двата автобуса!
За дата 10.12 - ПОСЛЕДНИ 8 МЕСТА!
За дата 16.12 - ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА!
За дата 17.12 - ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!


Всяка година по традиция в Букурещ се организира Коледен панаир. В продължение на почти месец от 01.12 до 26.12, столицата на Румъния се превъръща в истинска Коледна приказка.

еднодневен букурещОтпътуване от Велико Търново в 06:00ч., Горна Оряховица в 06:30ч. и Русе в 07:30ч. към Букурещ - шестият по големина град в Европейския съюз, известен още като „Париж на изтока".
Панорамна обиколка на града /включена в цената/: „Атенеума”, улица “Виктория”; Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж,; сградата на Парламента - втората по големина административна постройка в света след Пентагона; площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията.
Свободно време за забавления, шопинг или разходка в най-големия мол в Румъния - AFI Cotroceni с най-голямата ледена пързалка в страната, изкуствено езеро, катерачни забавления и още много приятни изненади
Отпътуване за центъра на Букурещ и пешеходна разходка в старата историческа част на града- Манук хан, квартала ., каменни улички, приютяваща множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града . / по желание/

еднодневен букурещСвободно време и атрактивен коледен базар - признат сред най-добрите базари в Европа, разположен пред Парламента. Наподобява немските коледни базари - привличайки посетителите с много атракции, концерти, музикални изпълнения, къщата на Дядо Коледа, ледената пързалка, въртележки, приказни герои, с които може да си направите снимки, традиционни ястия, греяно вино и чудесни идеи за подаръци .
Ще откриете огромно разнообразие от коледни фигурки от дърво, текстилни изделия, музикални инструменти, кукли, икони, традиционни маски, кошници, стъклени предмети, ръчно рисувани сувенири, гирлянди, камбанки, керамика, кожени изделия, национални костюми, шапки, шалове, кашкавали, сирена, пушени колбаси, домашно направени сладки, шоколади, сладка, хляб с джинджифил, медени бисквити, бретцели, вкусните традиционни козуначени коминчета, ябълков сок, палинка / местната ракия/, греяно вино с канела и портокал и много, много други изкушения.
В къщичката си Дядо Коледа ще посрещне всички послушни деца, за да им им раздаде сладкиши. Той ще бъде в обкръжението на своите верни помощници.. Децата могат да оставят своите писма с желания в специална кутия и да се снимат с него.
Приказна елха краси площада, а на изградената празнична сцена гостуват румънски изпълнители и танцьори, които показват традиционни обичаи.

Денят ще завърши с вечерна автобусна обиколка из Букурещ, озарен от магията на приказната Коледа !
Отпътуване за България в 17:30 ч. Пристигане във Велико Търново около 22:00 ч.


ЦЕНА: 50 ЛЕВА

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус категория 3*
 • медицинска застраховка с асистънс на база 5000 евро за лица до 69г. / от 70 до 85 г. с асистанс 4000 евро/ в ЗАД Лев Инс
 • туристическа програма
 • водач от агенцията

Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗАД "Лев Инс"

Начин на плащане: 100% при записване

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи и условия на пътуване:
 • за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:
 • Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Информация за превозвача:
 • транспортна фирма "Пътнически Превози АД ", лиценз 1108

Снимки на автобусите:
patnicheski prevozi transport