Вашата оценка
5 от 1 глас

На 30.11 официално се открива Коледния панаир в Букурещ

На 30.11 официално се открива Коледния панаир в Букурещ
 

Официално коледният базар в Букурещ ще бъде открит на 30 ноември 2023 г. на площад "Конституция".  Сред основните атракции ще бъдат Къщата на Дядо Коледа, ледената пързалка, въртележката и виенското колело. Ще има концерти на живо, на открито. Базарът ще остане отворен до 26 декември, като ще работи всеки ден от понеделник до петък между 12:00 ч. и 23:00 ч., а в събота и неделя - между 10:00 ч. и 23:00 ч.

 

Коледен панаир в Букурещ

Панаирът е организиран от кметство на Букурещ чрез CREART - Центъра за творчество, изкуство и традиции на община Букурещ.
"Тази година ви очакваме с повече от 70 дървени къщички, в които можете да изберете подаръци, характерни за зимните празници, играчки, традиционни сувенири и хранителни продукти, Ще има и пространства за занимания и интерактивни игри за децата, концерти на живо, на които ще пеят хорове от Националния дворец на децата и Детската опера, ще гостуват  и художници", се посочва в публикацията във фейсбук от Столичното кметство.

"Празничната атмосфера на площад "Конституция" се допълва от голяма коледна елха. В пространството на коледния базар в Букурещ ще бъдат разположени и ледена пързалка с дължина над 30 метра и ширина 20 метра, въртележка и панорамно колело, високо почти 40 метра", посочват организаторите.

Неповторима дестинация за жителите на Букурещ и за туристите от страната и чужбина, площадът на Конституцията ще  се облече в празнични дрехи и ще е домакин на Букурещкия коледен панаир 2023г., разделен на различни тематични зони.

Малките посетители имат възможност да се възползват от пространства, посветени на дейности и интерактивни игри по време на целия панаир, като отново къщата на Дядо Коледа обещава да създаде приказна атмосфера, където децата ще бъдат посрещнати от елфи, ще разговарят с Дядо Коледа и ще могат да се снимат.

Между пазаруването, концертите и различните забавни дейности посетителите могат да се стоплят и поглезят със зимни деликатеси в зоната  за храна.

 

Артистична програма - Букурещки коледен панаир 2023

Коледният панаир отбелязва тазгодишните зимни празници с разнообразна програма от спектакли и тематични концерти през уикендите и официалните празници .

Освен с коледарски и традиционни песни, радостта от зимните празници ще бъде допълнена и с демонстрации на традиции и обичаи, представени от фолклорни ансамбли от различни области на страната.