Ќачало » ≈кскурзии по държави » ≈кскурзии »зраел » »зраел и …ордани€ 2018- досег с чудеста на истори€та - 7 нощувки
¬ашата оценка
5 от 2 гласа

»зраел и …ордани€ 2018 - досег с чудеста на истори€та - 7 нощувки

»зраел и …ордани€ 2018 - досег с чудеста на истори€та - 7 нощувки
 
  »зраел и …ордани€ 2018- досег с чудеста на истори€та - 7 нощувки
ћаршрут: —офи€ -’айфа-јкра-Ќазарет- ана √алилейска- апернаум-“абха-“ибери€-ƒжераш-јман-Ќебо -ћадаба - ерак -ѕетра- Ўобак -јман- аср ал яхуд- …ерихон-ћъртво море- умран- ¬итлеем- …ерусалим -≈йн  арем -Ћод -“ел јвив -—офи€

’ранене: HB

÷≈Ќј ќ“
1968 лв.
8 дни / 7 нощувки
“ранспорт: —амолет

ƒати:   22.03.2018,

 
ѕринтирай

 
8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

1 ден Ц (22.03) - —офи€ - “ел јвив - ’айфа
ќтпътуване от летище —офи€ в 16.00ч с ј  Bulgaria Air. ѕристигане на летище Ѕен √урион в 18.30ч. “рансфер и настан€ване в хотел в района на ’айфа. ¬ечер€. Ќощувка /1/.

2 ден Ц (23.03) - ’айфа Ц јкра - Ќазарет Ц  ана √алилейскаЦ  апернаум Ц “абха Ц панорама към √оланските възвишени€ - “ибери€
«акуска. ќтпътуване за красиви€ пристанищен град ’айфа. ѕанорамна гледка към Ѕахайските градини и залива на ’айфа. ѕреминаване през јкрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век - бастион на тамплиерите и хоспиталиерите. “ръгване за Ќазарет - м€стото, където јрхангел √авраил съобщава на ƒева ћари€, че ще роди —ин √осподен и където ’ристос е жив€л през по-гол€мата част живота си. ѕосещение на църквата ДЅлаговещениеФ. ѕреминаване през  ана √алилейска - м€стото на първото ’ристово чудо, където »исус превръща водата във винo.  апернаум - древен град, койето се споменава в Ќови€ «авет като център на ’ристовата дейност в √алиле€. –азглеждане на древната синагога и руините на къщата на —в. ап. ѕетър. ѕродължаваме към “абха с посещение на м€стото на "„удото с умножаването на рибите и хл€ба". ѕанорамна гледка към √оланските възвишени€. Ќастан€ване в хотел в “ибери€. ¬ечер€. Ќощувка /2/.

3 ден Ц (24.03) - “ибери€ - ƒжераш - јман
ќтпътуване за …ордани€, преминаване през граничен пункт Ўейх ’юсеин. ѕосещение на най-добре запазени€т римски град в Ѕлизки€ »зток и архитектурен шедьовър ƒжераш (древни€т √ераса), основан от войниците на јлександър ћакедонски през ≤V в. пр.н.е. –азглеждане на триумфалната арка на император јдриан, ‘орумът с овална форма, ’иподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на јртемида (покровителка на ƒжераш), други антични храмове, ёжни€т театър, и много църкви от ранното —редновековие. ќтпътуване за јман. ѕристигане в столицата на ’ашемитското кралство …ордани€. ѕанорамна обиколка с автобус. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка /3/.

4 ден Ц(25.03) - јман Ц Ќебо Ц ћадаба Ц  ерак Ц ѕетра
«акуска. «аминаване за планината Ќебо, откъдето се открива прекрасна гледка към »зраел и част от долината на река …ордан. ¬ €сен ден могат да се вид€т очертани€та на …ерусалим и …ерихон. —поред Ѕибли€та това е м€стото, на което ћоисей се изкачва, за да види за първи път с очите си ќбетованата зем€. ѕак според —ветото ѕисание, ћоисей е погребан там. Ќа върха са открити останки от църква и манастир. ÷ърквата е от средата на IV век и е изградена в памет на м€стото, където умира ћойсей. ¬ не€ са запазени красиви мозайки. ѕосещение на град ћадаба - известен с многото христи€нски църкви. ≈мблематична обаче е гръцката православна църква У—вети √еоргиФ, известна със сво€та уникална подова мозайка, представ€ща подробна цветна карта на —ветите земи от византийската епоха. ƒнес в ћадаба има »нститут за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този зана€т. ѕродължаваме с  ерак - замъка на кръстоносците (двореца  ерак). ¬ замъка €сно се различават два типа архитектура - грубата зидари€ на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здани€. «амъкът, който виждаме днес в  ерак, датира от XII в., като преди това служил като крепост още от библейски времена. ќтпътуване към ѕетра. Ќастан€ване в хотел в ѕетра. ¬ечер€. Ќощувка /4/.

5 ден Ц (26.03) - ѕетра Ц Ўобак Ц јман
«акуска. ќрганизирана обиколка на ѕетра - столицата на Ќабатейците. ѕрез 2007г. е избран за едно от —едемте нови чудеса на света. –азположен е в естествено укрепената планинска долина ¬ади ћуса ("ƒолината на ћойсей"). ѕървите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. —поред Ѕибли€та те били потомци на »сав, а препратките в —ещеното ѕисание за м€сто наречено —ела (Дскалиста местностУ на еврейски) почти сигурно се отнас€т за ѕетра ("камък" на гръцки). –озовочервеникави€т град ѕетра н€кога процъфт€вал като важен пункт от древните търговски маршрути. “ой е обграден от високи планини и е достъпен през т€сно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. ¬реме за разглеждане на  аснех ал-‘арун (—ъкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. ќтпътуване за јман. ѕо път€ кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците ћонреал (лат. mont regalis, Д ралски хълмУ, познат още като Ўобак ) Ц построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на …ерусалимски€ крал Ѕалдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. ѕристигане в јман. Ќастан€ване в хотел. —вободно време. ¬ечер€. Ќощувка /5/.

6 ден Ц (27.03) - јман Ц  аср ал яхуд Ц …ерихон - ћъртво море Ц  умран Ц ¬итлеем
«акуска. ќтпътуване за »зраел. ѕреминаване през граничен пункт јленби. ѕосещение на  аср ал яхуд - на това м€сто …оан  ръстител кръщава »исус ’ристос в река …ордан. ѕродължаваме с …ерихон - най-стари€т град в света. ќтпътуване за ћъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. —вободно време за плаж. ѕанорамна гледка към  умран. ќтпътуване за ¬итлеем. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка /6/.

7 ден Ц (28.03) - ¬итлеем Ц …ерусалим Ц ¬итлеем
«акуска. ѕосещение на рожденото м€сто на √оспод »исус ’ристос във ¬итлеем и построената в чест на това събитие базилика Д–ождество ’ристовоУ - най-гол€мата забележителност на града. ¬ъв ¬итлеем е роден ƒавид - втори€т цар на »зраел, поради което в Ѕибли€та градът е наричан често Д√радът на ƒавидУ. —поред библейско пророчество ћеси€та е тр€бвало да бъде потомък на ƒавид и да се роди в негови€ град. “уристическа програма в …ерусалим. ѕешеходна обиколка на —тари€ град: √етсиманската градина - традиционно почитана като м€стото, където »исус ’ристос се моли в нощта на залав€нето му. ƒнес за това събитие напомн€т базилика, посветена на страдани€та ’ристови, и осем стари маслинови дървета, чи€то възраст е над 2000 години. ѕродължаване към ¬иа ƒолороса (от лат. Дѕът€т на болкатаУ) Ц това e улицата, по ко€то в древен …ерусалим е минал с кръста »исус ’ристос към м€стото на разп€тието Ц √олгота. —ледва храмови€т комплекс Ѕожи гроб Ц най-св€тото м€сто за ’ристи€нски€ св€т, където е разпнат, погребан и възкръснал ’ристос. ѕосещение на —тената на плача Ц единствената структура, останала от …ерусалимски€ (—оломонови€) храм. Ќазвание идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. —лед поклонението програмата продължава с хълмът —ион (ƒавидови€т град), където се намират гробът на цар ƒавид и ста€та на “айната вечер€. ¬ечер€. Ќощувка /7/.

8 ден Ц (29.03) - ¬итлеем Ц Ќови€ …ерусалим Ц ≈йн  арем Ц Ћод Ц “ел јвив
«акуска. ѕанорамна обиколка на Ќови€ град на …ерусалим (панорамна обиколка с автобус): ѕарламента на държавата »зраел ( несет), ћинистерствата на »зраел, ћузе€ на »зраел. ѕосещение на базиликата Д≈йн  аремФ Ц на —в. …оан  ръстител и покрай кладенеца на —в. Ѕогородица. »зкачване до ÷ърквата на срещата на —в. Ѕогородица със —в. ≈лисавета. ѕосещение на църквата с гроба на —вети √еорги в Ћод (древни€т град Ћида ѕалестинска). ѕанорамна обиколка на “ел јвив. “уристическа програма в яфо, един от най-старите градове в Ѕлизки€ изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на “ел јвив и неговите плажове. –азходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски €сти€, малки кафенета и пекарни. “рансфер до летище Ѕен √урион. ќтпътуване за Ѕългари€ в 21.20ч. ѕристигане на летище —офи€ в 23.55ч.

ƒати на пътуване и цени:

ƒата Ѕаза ¬ъзрастен в двойна ста€ ≈динична ста€ “рети възрастен в двойна ста€ ƒете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна ста€
22.03.2018 HB  1968 лв.  2338 лв.  1968 лв.  1868 лв.

ѕакетната цена включва:
 • самолетен билет —офи€ Ц “ел јвив Ц —офи€ с ј  Ѕългари€ ≈ър
 • летищни такси - 150 евро (295 лева) към 29.09.2017
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в района на ’айфа, 1 в “ибери€, 2 в јман, 1 в ѕетра, 2 във ¬итлеем)
 • входно-изходни такси на границата с …ордани€ - 45 $
 • трансфери по програмата
 • еднодневна екскурзи€ до древни€т град ѕетра
 • входна такса за древни€т град ѕетра
 • туристическа обиколка в ƒжераш и јман
 • туристическа обиколка на …ерусалим
 • посещение на ’айфа, јкра, “ибери€,  апернаум, √алилейското езеро, ¬итлеем, река …ордан, Ќебо, ћадаба,  ерак, ћъртво море,  ерак, …ерусалим, Ћод, “ел јвив
 • ћедицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс на «јƒ јрмеец с покритие 10 000 евро
 • местен екскурзовод на български/руски език
 • слушалки по време на беседите в »зраел
 • водач от агенци€та
 • свидетелство за хаджийство

÷ената не включва:
 • разходи от личен характер
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 $ на ден (40 $)
 • допълнителни меропри€ти€ и екскурзии (по желание, заплащат се в »зраел):
 • нощен …ерусалим Ц 25 евро
 • разходка с лодка по √алилейското езеро Ц 10 евро
 • об€д в рибен ресторант на √алилейско езеро Ц 20 евро


’отели по програмата:
ћестонахождение ’отел Ѕрой нощи
’айфа Eden Inn 3*или подобен 1
“ибери€ Astoria 3* или подобен 1
ѕетра Edom 3* или подобен 1
јман Al Fanar 3* или подобен 2
¬итлеем Paradise 3*или подобен 2


”слови€ за резерваци€:
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 650 лева на човек
 • доплащане до 1 месец преди датата на заминаване
 • цената на екскурзи€та до »зраел е калкулирана при курс на щатски€ долар 1 USD= 1.65 лв.!

“ранспорт:
 • самолет и автобус

—рокове за анулации и неустойки:
 • до 60 дни преди датата на заминаване Ц без неустойка,
 • от 59 до 30 дни Ц 600 лева;
 • от 29 дни до ден€ на пътуване Ц 100% неустойка.

«абележка:
 • цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
 • транспорт - самолет и автобус
 • ѕътуването е безвизово и без медицински изисквани€ за имунизации
 • —рок за уведомление за несъбран минимум Ц 21 дни, преди заминаване
 • осочените хотели са примерни, настан€ването в т€х става при наличието на свободни места към момента на за€в€ване на пътуването
 • “уроператора си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата.
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператора предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата.

Ќеобходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едини€ или двамата родители!
 • Ќ€ма визови, санитарни и медицински изисквани€ при пътуване в »зраел