¬ашата оценка
5 от 3 гласа

¬ъв ¬итлеем и …ерусалим на  оледа

¬ъв ¬итлеем и …ерусалим на  оледа
 
   оледа в »зраел
ћаршрут: —офи€ - “ел јвив - …ерусалим - ¬итлеем - …ерихон -  аср ал яхуд - ћъртво море -  умран - Ќазарет - “ибери€ -  апернаум - “абха - ѕланината на Ѕлаженствата -  ана - ћегидо - јкра - ’айфа -  есари€ - “ел јвив - яфо - —офи€

’ранене: HB

÷≈Ќј ќ“
740
6 дни / 5 нощувки
“ранспорт: —амолет

ƒати:   23.12.2016,

 
ѕринтирай

 
6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски / 5 вечери


1 ден (23.12.2016): —офи€ - “ел јвив (летище Ѕен √урион) - …ерусалим - ¬итлеем
ѕолет от —офи€ за “ел јвив, пристигане на летище Ѕен √урион в 14.00ч. ѕосрещане в залата за пристигащи от представител на местни€ туроператор и отпътуване за …ерусалим и ¬итлеем. ѕанорамна гледка от ћаслинени€ хълм към столицата …ерусалим - разположен е в южната част на плато, част от ёдейските планини и включва ≈леонски€ хълм на изток и хълма —копий на североизток от центъра на града. ѕосещение на рожденото м€сто на »исус ’ристос - ¬итлеем и построената в чест на това събитие базилика Д–ождество ’ристовоУ - гол€мата забележителност на града. ¬ъв ¬итлеем е роден и ƒавид - втори€т цар на »зраел, поради което в Ѕибли€та градът е наричан често Дградът на ƒавидУ. ¬ечер€. Ќощувка /1/ във ¬итлеем.

2 ден (24.12.2016): ¬итлеем - …ерусалим
«акуска. “уристическа програма в …ерусалим - столицата на »зраел. ѕешеходна обиколка на —тари€ град: √етсиманската градина - традиционно почитана като м€стото, където »исус ’ристос се моли в нощта на залав€нето му. ƒнес за това събитие напомн€т една базилика, посветена на страдани€та ’ристови и осем стари маслинови дървета, чи€то възраст е над 2000 години; ¬иа ƒолороса (от лат. Дѕът€т на болкатаУ) - улицата в древни€ …ерусалим, по ко€то е минал с кръста »исус ’ристос към м€стото на разп€тието - √олгота; храмови€т комплекс Ѕожи гроб - най-св€тото м€сто в ’ристи€нски€ св€т, където е разпнат, погребан и възкръснал ’ристос; —тената на плача - единствената структура, останала от …ерусалимски€ (—оломонови€) храм; хълмът —ион (ƒавидови€т град) - гробът на цар ƒавид и ста€та на “айната вечер€. ѕосещение на Ќови€ град на …ерусалим: парламента на държавата »зраел ( несет), ћинистерствата на »зраел, ћузе€ на »зраел (отвън). —пециална вечер€ и нощувка /2/ във ¬итлеем.

3 ден (25.12.2016): …ерихон -  аср ал яхуд - ћъртво море -  умран - Ќазарет - “ибери€
«акуска. ќтпътуване за …ерихон - най-ниско разположени€т град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. ѕоглед към ћанастира на изкушени€та - намира се в скалите, където »исус ’ристос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. ѕосещение на  аср ал яхуд - м€стото на кръщението на »исус ’ристос на река …ордан. «аминаване за ћъртво море - най-ниското м€сто в света, около 420 метра под морското равнище. —вободно време за къпане в най-соленото море. ѕосещение на  умран, известен с откритите там най-древни ръкописи на иврит на —тари€ «авет. ќтпътуване за град Ќазарет, където јрхангел √авраил съобщава на ƒева ћари€, че ще роди —ин √осподен и където ’ристос е жив€л по-гол€ма част от —во€ живот: посещение на църквата ДЅлаговещениеУ и работилницата на —вети …осиф. «аминаване за град “ибери€. ¬ечер€. Ќощувка /3/.

4 ден (26.12.2016):  апернаум - “абха - ѕланината на Ѕлаженствата
«акуска. «аминаване за  апернаум - споменава се в Ќови€ «авет като център на дейността на ’ристос в √алиле€: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. ѕетър. ѕреминаване към “абха, м€стото на "„удото с умножаването на рибите и хл€ба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. ќтпътуване към планината на Ѕлаженствата, м€стото, където »исус е казал прочутата си проповед. √ледка към голанските възвишени€. ¬ечер€. Ќощувка /4/ в “ибери€.

5 ден (27.12.2016):  ана - ћегидо - јкра - ’айфа -  есари€
«акуска. ќтпътуване за  ана √алилейска, където ’ристос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. ѕродължаване към ћегидон. —в. »оан Ѕогослов в сво€та книга ДќткровениеУ споменава тази долина като јрмагедон Ц м€стото на последната битка между ƒоброто и «лото. ѕосещение на археологическите разкопки в ћегидон, включително добре запазената водоснабдителна система на древни€ град. «аминаване за јкрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. ѕосещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древни€т град и пристанището. –азглеждане на красиви€ пристанищен град ’айфа, сгушен на брега на —редиземно море - панорамна гледка към Ѕахайските градини и залива на ’айфа. ќтпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до  есари€, столица на ёде€ по времето на римл€ните: разглеждане на акведукта. ¬ечер€. Ќощувка /5/ в Ќетани€ или района на “ел јвив.

6 ден (28.12.2016) “ел јвив - яфо - —офи€
«акуска. ѕосещение на църквата с гроба на —вети √еорги в Ћод (древни€т град Ћида ѕалестинска). ѕанорамна обиколка на “ел јвив. “уристическа програма в яфо, един от най-старите градове в Ѕлизки€ изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на “ел јвив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски €сти€, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. “рансфер до летище Ѕен √урион. ѕолет за Ѕългари€ в 18:30ч., пристигане на летище —офи€ около 21:30ч.


ƒата Ѕаза ¬ъзрастен в двойна ста€ ≈динична ста€ “рети възрастен ƒете до 11г. с двама възрастни
23.12.2016 HB  1448 €  1833 €  1418 €  1348 €

÷ената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи и включва:
 • —амолетен билет —офи€ - “ел јвив - —офи€ с редовен полет на авиокомпани€ ≈л јл с включен багаж
 • Ћетищни такси (295 лв. към 26.07.2016)
 • 5 нощувки със закуски и вечери (на 24.12 специална вечер€ в хотел ѕарадайс), от които:
  • 2 във ¬итлеем ( хотел Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/или подобен)
  • 2 в “ибери€ (хотел Arcadia 3* http://arcadiahotelsil.com/ или подобен)
  • 1 в Ќетан€ /“ел јвив - (хотел Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен)
 • ≈кскурзовод на български език по цели€ маршрут
 • Ћуксозен автобус с безплатен WI-FI
 • —аунд система със слушалки по време на туровете
 • ¬сички трансфери по програмата
 • ¬сички екскурзии по програмата
 • ¬ходни такси за обектите по програмата
 • —ертфикат за хаджийство
 • ¬одач на групата от Ѕългари€
 • ћедицинска застраховка в ћондиал јсистънс (јлианц) на база 10 000 евро

÷ената не включва:
 • Ѕакшиши - 5 долара на турист на ден (заплащат се в »зраел);
 • «астраховка "ќтм€на на пътуване" (около 3% от общата цена на пътуването) - по желание според тарифите на «јƒ "јрмеец"

”слови€ за записване:
 •  опие от международен паспорт.
 • ƒепозит от 450 лева на човек.
 • ƒоплащане до 1 месец преди датата на заминаване

—рокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване Ц не се удържа неустойка
 • между 59-и€ и 30-и€ ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесени€ депозит
 • между 29-и€ и 20-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзи€та
 • между 19-и€ и 10-и€ ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзи€та
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзи€та

Ќеобходими документи:
 • ћеждународен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане
 • «а деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едни€ или двамата родители
 • ѕътуването е без медицински изисквани€ за имунизации

ƒопълнителна информаци€:
 • —рок за уведомление за несъбран минимум Ц 30 дни, преди заминаване
 • посочените хотели са примерни, настан€ването в т€х става при наличието на свободни места към момента на за€в€ване на пътуването
 • “уроператора си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на меропри€ти€та по програмата
 • «астраховка Дќтм€на от пътуванеУ: “уроператора предостав€ възможност за сключване на допълнителна застраховка Уќтм€на на пътуванеФ по чл. 80, ал. 1, т.14 от «акона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващи€, негови близки, неотложно €в€ване на дело, съкращаване от работа и др. ѕовече информаци€ в офиса на фирмата
 • цената на екскурзи€та до »зраел е калкулирана при курс на щатски€ долар 1 USD = 1.75 лв.