Начало » Нова Година 2017 » Нова Година 2017 в Австрия » Нова Година 2017 във Виена с автобус на 29.12 без нощен преход и 4 нощувки във Виена
Вашата оценка
5 от 4 гласа

4 нощувки без нощен преход и ранни записвания

4 нощувки без нощен преход и ранни записвания
 
  Нова Година 2017 във Виена с автобус на 29.12 без нощен преход и 4 нощувки във Виена
Маршрут: София - Виена - София

Хранене: BB

ЦЕНА ОТ
474 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   29.12.2016,

 
Принтирай

 
5 дни/ 4 нощувки / 4 закуски


1 ден (29.12.2016): София - Виена 1000 км
В 05.00ч. отпътуване от София (Трафик Маркет) за Виена. Транзитно пътуване през Сърбия и Унгария. Пристигане вечерта във Виена, настаняване в хотел. Нощувка /1/.

2 ден (30.12.2016): Виена
Закуска. Тур програма във Виена до обяд - панорамна обиколка на Виена с автобус: забележителностите на Малкия Ринг: Музей на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Хотел Империал, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия (КИМ) и Природонаучния (ПНМ) музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Арсенала, Борсата, Хундертвасер, Пратера, Трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Кулата Дунав.
Пешеходна тур. програма в Стария град: Мария-Терезия Плац, паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най– голямата катедрала в Австрия - Щефансдом. Посещение на увеселителния парк Пратер с прочутото Виенско колело. Свободно време във Виена за разглеждане на музеи по интереси или шопинг по Мария Хилферщрасе. Вечерта по желание (с допълнително заплащане 24 евро) от 20.00ч. вечеря в известния красив квартал на Виена с автентична архитектура "Гринцинг" в типично заведение. Нощувка /2/.

3 ден (31.12.2016): Виена
Закуска. Тур. програма във Виена до обяд: Посещение на дворцовия комплекс Шьонбрун: Двореца, Парка, Музея на каляските, Глориете, Фонтана на Нептун, Първата в Европа Зоологическа градина.
Свободно време във Виена за посещение на музеи по интереси или шопинг (Всички магазини във Виена ще работят до 14.00 ч.)

По желание (с допълнително заплащане) в 15.00ч. посещение на КОНЦЕРТ в зала Брамс намираща се в една от най-известните в света концертни сгради - Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн, откъдето ежегодно на 1 януари се излъчва в цял свят директно Новогодишният концерт. В 17.30 ч. отпътуване за хотелите за подготовка за новогодишната нощ.
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2017 ГОДИНА в два варианта:
 • 1) НА ПЛОЩАДИТЕ НА ВИЕНА тържествата започват още в 14.00 ч. с разнообразна програма. Туристите, които желаят да се включат още в следобедните часове в т.нар. Виенско шествие Wiener Silvesterpfad могат след приключване на новогодишните тържества да се приберат с нашите автобуси от площадите в 1.00 ч.

 • 2) ПО ЖЕЛАНИЕ (с допълнително заплащане 40 € за възрастен, 30 € за дете до 12г.) ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ ОКСЕНКОПФ от 19.00ч. до 23.00ч., след което организирано с нашите автобуси придвижване до центъра за посрещане на Новата 2017 г. на площадите на Виена, където са Новогодишните тържества с фойерверки и разнообразна програма. Връщане в хотелите с тръгване на нашите автобуси от площадите в 01.00ч. Нощувка /3/.

4 ден (01.01.2017): Виена - по желание Мелк - Виена 160 км
Закуска. Свободен ден във Виена - в първия ден от Новата година всички музеи ще работят след 13.00ч. На голям екран пред кметството на Виена се излъчва директно новогодишния концерт на Виенската филхармония.
По желание ПОЛУДНЕВЕН ТУР (с допълнително заплащане 28 € за възрастен и 20 € за деца до 12г.) до БЕНЕДИКТИНСКОТО АБАТСТВО В МЕЛК - най-големия и красив манастирски комплекс на австрийския барок. Нощувка /4/.

5 ден: (02.01.2017): Виена - София 1000 км
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Настаняване в хотел Оксенкопф 2* (периферен)
Дата База На човек в двойна стая Трети възрастен Дете до 12г. с двама възрастни Единична стая
29.12.2016 BB 499 лв. 499 лв. 459 лв. 629 лв.

Настаняване в хотел Терминус 2* (идеален център)
Дата База На човек в двойна стая Трети възрастен Дете до 12г. с двама възрастни Единична стая
29.12.2016 BB 599 лв. 599 лв. 569 лв. 739 лв.


За туристи желаещи да пътуват със собствен транспорт: Намаление 80 лева от пакетната цена (туристите със собствен транспорт нямат запазени места в автобуса при задължителната тур.програма. Те могат да се включат в програмата, само ако има свободни места в автобуса.)

Отстъпки за ранни записвания от посочените цени:
 • За ранни записвания до 30.09. – намаление 7%
 • За ранни записвания до 14.10. – намаление 6%
 • За ранни записвания до 31.10. – намаление 5%
 • За ранни записвания до 21.11. – намаление 4%
 • За ранни записвания до 01.12. – намаление 3%
 • За група над 6 туристи - намаление още 3% се добавят към горе посочените

Цената е валидна за група от 35 туристи и включва:
 • транспорт с лицензиран туристически автобус категория 3*
 • туристическата програма
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
 • медицинска застраховка на база 5000 евро за лица до 69г. - 7 лева; за лица от 70г. до 85г. - 9 лева. Лица над 85г. НЕ се застраховат
 • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Оксенкопф – 40 евро за възрастен, 30 евро за дете до 12г.
 • музейни такси - около 60 евро
 • допълнителните екскурзии (дадени са по-долу) - заявяват се при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията!
 • застраховка "Отмяна на пътуване" в "Армец", покриваща загубите в случай, че сте възпрепятствани да пътувате. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване (цената й е около 3% от цената на пакета). Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Допълнителни екскурзии:
 • екскурзия по желание до Мелк - 28 € за възрастен и 20 € за деца до 12г. при мин. 25 туристи (включва транспорт и входните билети за манастира)
 • екскурзия до най-голямото подземно езеро в Европа - 3еегроте 20 евро при мин. 25 туриста (включва транспорт и входния билет)
 • вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг, известен красив виенски квартал с автентична архитектура: 24 € (Включва транспорт и Меню: Салата, Виенски шницел с гарнитура печени картофи, Ябълков щрудел, 1 чаша вино)
 • стандартна вечеря в ресторанта на хотел Оксенкопф - 12 евро: 3-степенно меню от супа, основно ястие и десерт
 • празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Оксенкопф – 40 евро за възрастен, 30 евро за дете до 12 г.
 • концерта на 31.12.2016 в Мизукферайн - актуална информация относно цена и наличност на билети очаквайте през м.октомври (11 € - включва входния билет 8 € и такса резервация 3 €) без видимост към сцената и 25 € - включва входния билет 22 € и такса резервация 3 € - с частична видимост към сцената)

Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане от следните градове
 • Бургас 55 лв., Сливен 45 лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25 лв., Пазарджик 20 лв.
 • Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Срок и начин на плащане:
 • депозит 30% от пакетната цена при сключване на договора
 • доплащане до 09.12.2016г.

Необходими документи:
 • лична карта или международен паспорт; за деца до 18г. международен паспорт или лична карта /ако имат такава/, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
 • няма допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания

Допълнителна информация:
 • Новогодишните тържества във Виена традиционно се провеждат на открито, на най-големите площади на Виена, като на всеки от тях е изградена сцена и се представят различни оркестри, театрални, танцови и музикални трупи. Музиката е разделена тематично на всеки площад: от техномузика, диско, рок и поп до класика, джаз, суинг, етномузика. Т.нар. Виенско Новогодишно шествие Wiener Silvesterpfad започва в 14.00ч. и завършва около 01.00ч.
 • В новогодишната нощ туристите, които имат Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Оксенкопф, ще бъдат превозени от хотел Оксенкопф в 23.10 ч. с автобуси до централните площади на Виена и обратно в 01.00ч. от площадите до хотелите. Туристите от другите хотели, които също желаят новогодишна вечеря в хотел Оксенкопф, ще бъдат превозени от техния хотел до хотел Оксенкопф, след което също в 23.10 ч. – до площадите и в 1.00 ч. от площадите обратно в хотелите. Туристите, които са предпочели свободна програма още в следобедните часове и са останали на площадите за посрещането на Новата година могат също да се върнат в хотелите с нашите автобуси, които ще тръгнат от площад Мария Терезия в 01.00ч.
 • Новогодишната вечеря: Провежда се в хотел Оксенкопф от 19.00ч. до 23.00ч. Меню: Предястие - Гръцка салата с овче сирене, маслини и шунка; Супа - Лучена бистра супа по френски; Основно ястие – Медальон от свинско месо с гъби, картофени крокети и зеленчуци; Десерт - Шомлой – ванилово шоколаден с плодове и сметана; Напитки - аперитив с предястието малка ракия; с основното ястие - червено и бяло вино; В 23.00ч. чаша шампанско ЗА ЧНГ ПО БЪЛГАРСКО ЧАСОВО ВРЕМЕ
 • Посещение на концерт Silvesterkonzert в зала Брамс, намираща се в една от най-известните в света концертни сгради – Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн (информация относно цена и наличност на билети очаквайте през м.октомври)
Поради големия интерес на почитатели на музиката от цял свят и съответно поради разбираемо високите цени и труден достъп за резервация за концерт в сградата на Музикферайн, в офисите на нашата туристическа агенция разполагаме с предварително закупени най-нискокатегорийни билети на атрактивната цена от 11 евро (цената включва входния билет и такса резервация) за ползващ място на балкон без видимост към сцената, 25 евро (включва входния билет 22 евро и такса резервация 3 евро) - с частична видимост към сцената Броят на билетите е силно ограничен! Програмата на представлението е в рамките на 2 часа и включва произведения на творци от Златната оперетна ера - Щраус, Ланер и Лехар. Поради големия престиж, световна известност и огромен интерес към Музикферайн се изисква задължително влизането в сградата да е 1 час преди представлението, а в самата зала половин час. За конкретния случай няма изискуем дрескод, но задължително чанти, раници, чадъри, обемен багаж се оставят на гардероб. Препоръчваме да не носите обемни багажи и да не се налага да ползвате гардероб, за да се избегнат големите опашки след края на концерта. Позволено е на посетителите да влизат в залата с връхните си дрехи – палта и якета. Ползващите гардероб трябва да имат предвид огромните опашки и също да заплатят такса 1.50 ~ 2 евро. Поради големия интерес към новогодишните музикални събития във Виена преди Нова година, ние сме закупили предварително билети за две дати за Предновогодишния Концерт в Музикферайн –
 • на 30.12. от 19.30ч. до 21.00ч.
 • на 31.12. от 15.00ч. до 17.00ч.
Програма: Johann Strauß Sohn - Ouvertüre zur Operette „Die Fledermaus“ ; Johann Strauß Vater Alice-Polka, op. 238; Johann Strauß Sohn - G’schichten aus dem Wienerwald, Walzer, op. 325; Eduard Strauß -Mit Chic. Polka schnell, op. 221; Josef Strauß- Aquarellen. Walzer, op. 258; Johann Strauß Vater - Chineser-Galopp, op. 20 Chineser-Galopp, op. 20. ---- Пауза ------- Johann Strauß Sohn -Medley aus der Operette „Eine Nacht in Venedig”; Josef Strauß -Ohne Sorgen. Polka schnell, op. 271; Eduard Strauss - Landeskinder, Walzer, op. 232; Johann Straus Sohn - Pizzcato oder Neue Pizzicato Polka; Johann Strauß Sohn - Wiener Blut. Walzer, op. 354; Eduard Strauß - Mit Extrapost. Polka schnell (Galopp), op. 259

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата


 
Изберете хотел:
Изберете хотел:
Виена, Австрия
от 499 лв.
Виена, Австрия
от 599 лв.